Foto: Dragana Stjepanović/Starsport

"Svakoj utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i fokusirano, očekujem da tako bude i protiv Mege", izjavio je trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević.

Mega i Mornar u nedelju od 12 sati igraju u 18. kolu ABA lige u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

PROČITAJTE JOŠ

„Držimo se našeg principa od prvog dana, svakoj utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i fokusirano, nezavisno od toga protiv koga igramo, da li kod kuće ili na strani. Očekujem da ćemo takav pristup imati i protiv Mege u Beogradu. Nema nijedne lake utakmice ove sezone u regionalnom takmičenju“, rekao je Pavićević za sajt ABA lige.

Trener ekipe iz Bara ističe i da moraju da se prilagode na neobičan termin utakmice, koja počinje u podne.

„To je jedna stvar, a druga je to što je Mega ove sezone spoj mladosti i iskustva koji jako dobro funkcioniše. Iskustvo na spoljnim pozicijama je u službi visokih igrača, posebno dvojice centara Simonovića i Petruševa, koji igraju sa velikom energijom. Njihova igra je tako koncipirana da napad počnje iznutra, stalno se traže i u ovom delu sezone to izuzetno dobro koriste i vrlo su nezgodan protivnik, ne samo za nas nego za sve ekipe. Moramo 40 minuta biti koncentrisani i u odbrani i u napadu“, zaključio je Pavićević.

Đoko Pavićević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Protimac Mornara Keni Gabrijel očekuje težak meč.

„Imaju visoke igrače koji konstantno postižu poene. Moramo da se skupimo u odbrani, da ih ograničimo na jedan šut i sprečimo ofanzivne skokove. Bitno je da kontrolišemo igru. Neophodno je i da smanjimo broj izgubljenih lopti i, naravno, da budemo spremni na žestoku borbu svih 40 minuta“, rekao je Gabrijel.

Mega trenutno ima učinak 11-6 i drži treću poziciju na tabeli ABA lige, dok Mornar kao lider ima 13 pobede i tri poraza.