Foto: Vanja Keser/ STARSPORT) Vladimir Stimac

Vladimir Štimac, srpski košarkaš, objavio je fotografiju prijatelja na Instagramu i na emotivan način se oprostio od njega.

Štimac je ispričao anegdotu zbog koje se uvek sa osmehom sećao Saleta.

PROČITAJTE JOŠ

„E Sale moj, da su barem ljudi znali koja si bio duša od čoveka. Imao ja 13 godina, a Sale je radio u poznatoj prodavnici Jakovljević na Karaburmi gde sam i odrastao. I u to vreme svi mi mlađi smo želeli da imamo telefon, pogotovo Nokiu 3310 – to je tad bio trend, svi znaju o čemu pričam. Cene baš nisu bile pristupačne, a pogotovo ne za jednog klinca. Sa druge strane, nisam se usudio da pitam oca za tako nešto. Tako pričamo Sale i ja o sportu koji je obožavao i, naravno, dotaknemo se tog telefona, ja tu kažem kako je telefon neverovatan, ali mislim da je mnogo skup. Pita mene Sale ‘Pa, jel ti se baš sviđa, ja kažem ‘Da’ i da sam bio u stanju svaki mesec da svoju tu neku malu stipendiju od 50 evra dam za njega“, napisao je Štimac.

Ubrzo je srpski košarkaš ostao zatečen iznenađenjem prijatelja.

„Nije prošlo 3 dana vidi mene Sale na košu, igram basket u kraju i kaze dođi da ti dam nešto. Ja zbunjen odem kad on vadi Nokiu 3310 novu, neotvorenu i kaže ‘Ovo je za tebe’, ja u tom trenutku nisam znao šta me je snašlo. Prvo nisam ni u ludilu imao novac za to, drugo šta ću da kažem mojima. Međutim, veliki Sale kaže ‘Idi sine igraj kosarku i treniraj jos jače, a kad bude bilo daćeš mi ili uopšte ne moraš’. E moj Sale, neka ti je večna slava, žao mi je sto nisam proveo više vremena sa tobom, ali znam da je Bog dobio dobru dušu i dobrog čoveka. To su heroji kraja (Karaburme) koji su davali koliko su mogli, a nikad ništa zauzvrat nisu trazili. I na kraju bio si u pravu kad si rekao postaće ovaj naš debeljko neko u ovoj košarci!“, napisao je Štimac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladimir Stimac (@stimac51vladimir)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare