Željko Obradović i Ife Lundberg Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

ABA liga je donela odluku o kazni za Partizan zbog uvreda.

Crno-beli će na račun ove organizacije morati da plate 800 evra.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je navedeno u saopštenju, Partizan je kažnjen jer su navijači ovog tima tokom utakmice 1. kola ABA lige protiv Borca u Beogradu „vređali treće osobe i sudije utakmice“.

Takođe, navedeno je i da je olakšavajuća okolnost za Paritzan to što je ovo prvi takav prekršaj ove sezone.

„U konkretnom slučaju, prilikom odmeravanja kazne za prekršaj za koje se tereti počinitelj, disciplinski sudac je prilikom odlučivanja o vrsti i visini kazne uzeo u obzir da je ovo prvi takav prekršaj ove sezone KK Partizan što predstavlja olakšavajuću okolnost, Partizan poduzeo određene radnje pre same utakmice kako bi utjecao na svest navijača u prilog fer navijanju i suzdržavanju od vređanja trećih osoba“, navedeno je u saopštenju ABA lige.

Potom je dodato:

„U odnosu na postupak, disciplinski sudija iskazuje kako isti pozdravlja i podstiče ne samo KK Partizan već i ostale klubove, kao što u duhu fer-pleja od njih ujedno i očekuje, da se aktivno uključe u kampanju i suzbijanje svih onih neželjenih oblika ponašanja kojima se vređaju prava trećih osoba, podstiče na diskriminaciju i nasilje, a koja na kraju mogu imati i obeležja kaznenog dela u vidu uvrede, klevete ili nečeg trećeg, već prema okolnostima.“

Crno-belima je izdato i upozorenje da će uslediti ozbiljnije sankcije ukoliko ovakvo ponašanje bude ponovljeno.

Partizan je meč dobio 96:66.

Foto: ABA liga/Pritnscreen

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare