ABA 2
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Regionalna vrteška je završena - MZT će naredne sezone ipak igrati u elitnom rangu takmičenja, umesto Primorske, dok su četiri ekipe ušle u ABA 2.

Novi članovi drugolišakog društva na Jadranu su zemunska Mladost i Novi Pazar iz Srbije, odnosno Podgorica i Studentski centar, prenose „Vijesti“.

PROČITAJTE JOŠ

MZT je ušao u ABA elitu na „mala vrata”, jer je Primorska usled finansijskih problema ispala iz sistema regionalne lige, dok je u Sloveniji prebačena u „beton ligu“ (četvrti rang takmičenja).

Severna Makedonija ostala je bez predstavnika u ABA 2, Slovenija i Hrvatska su popunile po jedno mesto, te je ostalo prostora za četiri vajld karte koje su podeljene pomenutim klubovima.

Tako će Crna Gora i Srbija imati po čak četiri kluba u ABA 2 ligi, a Srbija ukupno devet na Jadranu računajući i pet predstavnika u najvišem rangu (Crvena zvezda, Partizan, Mega Bemaks, FMP i Borac Čačak).

Pored Podgorice i Studentskog centra, iz Crne Gore u ABA 2 igraće i Sutjeska i Lovćen, odnosno Sloboda iz Čačka i Zlatibor iz Čajetine, uz pomenutu Mladost i Novi Pazar.

Uz njih će se takmičiti i slovenački Helios, hrvatska Gorica, te Široki Brijeg i Spars iz BiH. Ponude za igranje u ABA 2 nisu prihvatili Osijek, Rabotnički i Rogaška.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare