Zlatko Dalić
Zlatko Dalić; Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Od 16.00 čeka nas spektakl koji će pomno pratiti čitava planeta. Brazil napad na šestu zvezdicu i šestu titulu prvaka planete nastavlja protiv Hrvatske u četvrtfinalu. Ipak, meč je imao uvertiru koja je zanimala i mnoge u Srbiji.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, odlučio je da upravo meč Brazil – Srbija (2:0) pominje kao referentan za njegov tim. Srbija se često pominje poslednjih dana, pa je tako i Dani Alveš poručio da je „hrvatska škola fudbala slična srpskoj“.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, selektor „vatrenih“ je primer Srbije uzeo kao loš.

„Gledali smo Srbiju protiv Brazila. Srbija je igrala sat vremena odlično, ali onda su igrači postali nervozni. Nakon gola se Brazil razigrao, a Srbija pala. Mi ne smemo da upadnemo u tu nervozu. Moramo da budemo disciplinirani i da čekamo priliku“, rekao je Dalić.

U Srbiji se i dalje žali za Mundijalom i glavna zamerka Draganu Stojkoviću Piksiju i izabranicima da nemaju snage za čitavih 90 minuta. Videli su to i laici, ali i vrhunski stručnjaci.

Pojasnio je i Luka Modrić šta misli o igri Brazila.

„Nekoliko puta sam igrao s Brazilom, još nismo uspeli da ih pobedimo. Nadam se da će se ta tradicija promeniti. Brazil na svakoj poziciji ima fenomenalne igrače, to su jedni od najboljih igrača na svetu. Moraćemo da budemo  vrlo agresivni, trkački na pravom nivou, ne dati im da se razigraju. To će biti važno kad ne budemo imali loptu, agresivni, čvrsti i ne dati im da se razmašu“, rekao je Modrić.

A onda i Dalić  šta misli o igranju ili plesanju Brazilaca.

„Imaju svoj način veselja i zabave, tu pokazuju ekipu, zajedništvo, narav i karakter i to je njihovo pravo. Je li to poštoanje prema protivniku ili ne, nebitno je. Ne bih voleo da moja ekipa tako slavi. Ali to je karakter, nacija, takvi su kakvi jesu i to je lepo“, rekao je Dalić.

BONUS VIDEO Hrvatica prebujnih grudi pokazala minijaturni brus šahovnice, upozorili je da zbog toga može u zatvor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar