Foto: Nova.rs

Sve detalje sa Svetskog prvenstva, priče koje ne možete da videti na televiziji i sve ono što se dešava na stadionima i oko njih.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Sve informacije ćete moći da ispratite uz Nova.rs, a dva reportera Žikica Babović i Miloš Ljubisavljević će učiniti da doživite Mundijal kao nijedan pre.

Završen je i treći dan Mundijala u Kataru, a na četiri utakmice videli smo osam golova, dva remija i jednu blago rečeno senzaciju.

Program su otvorile Argentina i Saudijska Arabija, i počelo je kao iz snova po Argentince. Prvo je Lionel Mesi za dlaku ostao bez prvenca nakon sjajne odbrane golmana Saudijaca Muhameda Al Ovajsa, potom su uspeli „gaučosi“ da dođu do prednosti nakon pogotka Mesija sa penala.

I to je bilo to, pošto je od tog momenta usledio horor za Argentince. Čak tri poništena gola u prvom poluvremenu bila su samo uvod u šokantan razvoj situacije, pošto je ekipa iz Azije uspela da napravi jednu od najvećih senzacija u istoriji Mundijala.

Naredna dva meča su blago razočarala.

Prvo su Danci i Tunižani odigrali solidnih 90 minuta, viđeno je nekoliko propuštenih šansi na obe strane uz dva pogotka koji su poništeni nakon penala, pa golova nije bilo, da bi Giljermo Očoa fantastičnom intervencijom sprečio Roberta Levandovskog da donese tri boda Poljskoj protiv Meksika.

I, za kraj dana, na teren su izašli Francuska i Australija. Branilac trofeja je drhtao, a potom pokazao svu snagu i nakon preokreta stigao do ubedljivog trijumfa nad „Ozijima“, koji su pokazali zube, ali i da su ipak nedorasli rivalu – 4:1, uz jedan rekord i promašaj Kilijana Mbapea o kom će se pričati.

I sutra nas očekuju četiri utakmice – od 11 časova igraju Maroko i Hrvatska, potom na teren izlaze Nemačka i Japan od 14 časova, tri sata kasnije Španija igra protiv Kostarike, dok će od 20 časova program zatvoriti Belgija i Kanada.

Treći dan Mundijala