Fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije
Fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije; Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Najveća senzacija Mundijala u Kataru.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Argentina je jedan od prvih favorta za osvajanje Mundijala, a Lionel Mesi želi da se „boginjom“ oprosti od nacionalnog tima. Ipak, već u prvom kolu usledio je šok.

Saudijska Arabija je slavila sa 2:1 nakon preokreta i nakon što je „gaučosima“ poništeno tri pogotka.

Argentina je prvi put poražena posle 36 utakmica, što je drugi najveći niz u istoriji fudbala. Italija je rekorder sa 37 mečeva bez poraza.

Delovalo je da će sve biti rutinski posao za Argentinu kada je Lionel Mesi sa penala pogodio u 10. minutu za 1:0. Ipak, Argentincima je od tada poništeno tri pogotka dva puta Lautaru Martinezu i jednom Mesiju, a onda je u drugom poluvremenu usledila potpuno drugačija slika.

Najpre je Al Šehri pogodio za 1:1, a onda je u 53. Al Davsari poslao neodbranjiv projektil za preokret i 2:1. Najveća pobeda u istoriji arapskog fudbala i najveći šamar Argentine…


Argentina – Saudijska Arabija 1:2 (1:0)

(Mesi 10p – Al Šehri 48, Al Davsari 53)

Stadion: Lusail. Gledalaca: 88.012. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Argentina: E. Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Taljifiko (od 71. Akuna), Gomez (od 59. Alvarez), Paredes (od 59. Fernandez), De Pol, Mesi, L. Martinez (od 59. Romero), Di Marija.

Saudijska Arabija: Al Ovais, Abdulhamid, Tambakti, Al Bulaihi, Al Šahrani (od 90+8. Al Breik), Al Malki, Kano, Al Šehiri (od 78. Al Ganam), Al Faradž (od 45+4. Al Abed, od 88. Al Amri), Al Davsari, Al Burajkan (od 89. Asiri).