Fudbalska reprezentacija Holandije
Fudbalska reprezentacija Holandije; Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Ima li kraja problemima i gafovima? I lažima, i to kakvim lažima...

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Očekivali smo da će Svetsko prvenstvo u Kataru biti puno problema, ali je malo ko očekivao da će videti ovakvu lavinu laži.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji biser iz Katara servirao je organizator u saradnji sa FIFA. Tako je na stadionu „Al Tumama“ u Dohi bilo tačno 41.721 navijača.

Jedini problem u čitavoj priči? Pa, kapacitet stadiona je tačno 40.000 mesta.

Kreativno su iz organizacije dodali još 1.700 gledalaca i na to bi možda mnogi i zažmurili da nisu mnogi sektori bili poluprazni. To je postala redovna slika Katara uz čitavo obilje navijača iz Španije i Brazila koji predstavljaju zapravo „uvezene navijače iz Pakistana“, kako objašnjavaju mnogi.

„Al Tumama“ je otvoren godinu dana pre Mundijala, a pretpostavlja se da je koštao 350 milion evra. FIFA tvrdi da je u Kataru do ponedeljka prodato 2,95 miliona ulaznica, pola miliona više nego za turnir u Rusiji, ali tribine nemaju istu sliku.

Najposećenije prvenstvo je i dalje ono u SAD iz 1994. godine kada je prodato tačno 3.568.567 ulaznica, dok je u Brazilu 2014. godine prodato 3.441.450 karata, dok je u Nemačkoj uživo mečeve gledalo 3.367.000 navijača.

Pogledajte neke fotografije sa tog meča. Ako ne verujete nama, verujte svojim očima.

Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh
Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

BONUS VIDEO Nova.rs na treningu fudbalera Srbije, Piksi delio savete Mitroviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar