Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Moćno izdanje svetskog prvaka.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Reprezentacija Francuske je posle velikog preokreta savladala Australiju sa 4:1 i uspešno krenula u pohod na novu svetsku titulu.

Uprkos početnom šoku i golu Metjua Lekija u 9. minutu, Francuzi su do poluvremena golovima Rabioa i Žirua uspeli da naprave preokret.

PROČITAJTE JOŠ

U nastavku su Kilijan Mbape i Žiru drugim golm zapečatili sudbinu „kengura“ a sa dva gola je napadač Francuza ispisao je istoriju i izjednačio se sa Tijerijem Anrijem na čelu liste najboljih strelaca Francuske svih vremena.

Francuska je sada lider u grupi sa tri boda ispred Danske i Tunisa koji su podelili po jedan bod.

Krenuli su žestoko Francuzi od starta sa željom da što pre otvore rivala, ali je u devetom minutu usledio šok. Austrlaija je izvela polukontru, i posle centaršuta sa desne strane, Leki je neometano sa pet metara zakucao loptu u mrežu.

To je poremetilo Francuze koji su narednih deset minuta delovali izgubljeno, a Austrlaija je mogla i do drugog gola da je projektil sa distance Djuka bio precizniji.

Ipak, kada su se ponovo povratili i krenuli da napadaju, sve je došlo na svoje mesto.

Rabio je na sjajan cenaršut Ernandeza glavom poslao loptu u mrežu u 27. minutu. To je bio znak d akreće preokret, jer je tri minuta kasnije Žiru posle sjajne akcije ubacio loptu u prazan gol za preokret.

Do kraja prvog poluvremena smo videli i veliki promašaj Mbapea sa pet metara, ali više nije bilo drame.

Francuska je u nastavku potpuno dotukla rivala. Mbape je posle još jednog promašaja konačno uspeo da glavom zatrese mrežu, a potom je žiru ispisao istoriju francuskog fudbala.

On je drugim golom na meču dostigao brojku od 51. u dresu reprezentacije i stigao legendarnog Tijerija Anrija na čelu liste strelaca.

Francuska u sledećem kolu igra derbi sa Danskom dok Australija igra protiv Tunisa.


Francuska – Australija 4:1  (2:1)

( Rabio 27, Mbape 67, Žiru 32, 71 – Leki 9)

Stadion: Al Janub: Sudija: V. Gomez

Francuska: Loris, L. Ernadez (T. Ernandez), Upamekano, Konate, Pavar (od 89. Kunde), Čuameni (od 77. Fofana), Rabio, Grizman, Mbape, Žiru (od 89. Žiru), Dembele (od 77. Koman)

Australija: Rajan, Behič, Rouls, Sutar, Etkinson (od 85. Degenek), Moj, Irvajn (od 85. Bakus), MekGri (od 73. Mabil), Gudvin (od 74. Kuol), Djuk (od 56. Kamings), Leki.


Grupa D, prvo kolo

Danska – Tunis 0:0

Francuska – Australija 4:1

( Rabio 27, Mbape 67, Žiru 32, 71 – Leki 9)

Standings provided by Sofascore

Francuska - Australija 4:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare