Ponekad je potrebno da odete daleko od Srbije da biste videli koliko Srbi međusobno mogu da se pomažu i snalaze.

Foto: Nova.rs

To je slučaj u Dohi, gde smo sreli dva navijača „orlova“ iz Kraljeva, koji su se kod prijatelja obreli dok traje Mundijal u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija igra u grupi G sa Švajcarskom, Brazilom i Kamerunom, a Kraljevčanin nam kaže da je ceo put rezervisao još u januar, te da je došao privatno, a ne preko neke od organizacija, kao što su recimo „Džentlmeni“ iz Srbije.

„Da, da, privatno, idemo da se dr***o malo“, kaže jedan, a drugi dopunjava da su stigli 17. novembra, letom iz Beograda.

„I ostajemo do 30. decembra dok stignemo do finala i posle da proslavimo sa fudbalerima“, dodaje.

Na pitanje koliko je skupo za jednog prosečnog srpskog građanina, dobijamo odgovor: „Džabe“, jer nisu morali da plaćaju inače veoma skup smeštaj.

Bezmalo 1.800 evra je koštao set karata do finala uz avionsku kartu, dok nam navijač „orlova“ priča i kako je 42 dana proveo u Južnoj Africi na Mundijalu, dok je u Rusiju išao sopstvenim automobilom.

Jedna stvar je konstanta, svuda ide u narodnoj nošnji. Tu su opanci i šajkara sa grbom, a umesto dresa Srbije iz 2010. biće i ostatak opreme.

„Ovo je samo deo, sutra imamo košulju i pantalone za utakmicu. Ful oprema. Ovo je samo priprema pred bitne mečeve. I Srbija – Brazil biće 2:1“, kaže nam Kraljevčanin ispred „Doha convention“ centra.

BONUS VIDEO: Piksi izabrao luksuznu bazu za ekipu, čuva ih „brdo“ policije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare