Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Jeste nas Feliks Brih tada opljačkao, jesmo vodili golom Aleksandra Mitrovića, posle smo imali bod u džepu i doživeli jedno od najbolnijih fudbalskih razočaranja

Uklizao je Nikola Milenković, kratko, nedovoljno da skrene loptu, Duško Tošić kao da nije hteo da pravi faul… Trčao je Đerdan Šaćiri, bežao, trčao je i Tošić za njim, i znao sam… Tad sam znao da će, što se kaže, plafon da se sruši.

Šaćiri je iskosa sa leve strane poslao loptu u suprotan ugao, u mrežu iza leđa Vladimira Stojkovića, u 90. minutu. Na semaforu je zasijalo Švajcarska – Srbija 2:1, u 2. kolu grupe faze na Svetskom prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Kao što smo protiv Kostarike svi na novinarskoj tribini skočili od sreće i što bi mi kolega rekao da sam ulubio pod posle bombe Aleksandra Kolarova iz slobodnjaka, tako smo u opisanom trenutku znali šta nam se sprema.

Kao da je neko na nas izručio ono što se ne izručuje…

Bilo mi je to prvo Svetsko prvenstvo, trebalo je da se vadimo u 3. kolu protiv Brazila – znali smo da neće ići. I nije išlo, ispalo smo u grupnoj fazi, uz prethodni skandal oko imenovanja Mladena Krstajića za selektora umesto Slavoljuba Muslina koji nas je odveo u Rusiju.

Naravno da to nije bio jedini skandal, pošto je i Branislavu Ivanoviću onako usput skinuta kapitenska traka i dodeljena Kolarovu pred put na Mundijal.

Kada smo dobili gotovo istu grupu četiri godine kasnije (samo je Kamerun umesto Kostarike), opet je bilo jasno da ćemo rešavati sa Švajcarskom.

U Rusiji je to bilo u 2. kolu, sada u trećem, poslednjem – za prolaz. Pa, moramo da pobedimo nekog u tri utakmice kako bismo prošli u osminu finala, ne može drugačije.

Ovaj put, bar pre polaska, nije bilo skandala i trzavica u ekipi, sve dok se nisu „javili“ čuveni insajderi, „fizio Goran“ i ostali.

Foto: EPA-EFE/Rolex dela Pena

Nema ovde mesta, što bi rekao Dušan Vlahović, zlim i isfrustriranim, poenta je samo ono što će se dešavati u onih 90 i nešto jače minuta na stadionu 974.

Baš taj stadion je izgrađen od kontejnera, sada bi bilo lepo da „orlovi“ pošalju Švajcarce na margine, barem na ovom šampionatu.

„To što se desilo u Rusiji ne možemo da zaboravimo. Ako provociraš, moraš da očekuješ da zveči na terenu. Sumnjam da su momci koji su bili tu 2018. olako prešli preko svega. Nešto je tu ostalo“, rekao je bivši srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović.

I nije ovo priča o osveti, onim orlovima, ponašanju, nevaspitanju, nego da se konačno radujemo uspehu fudbalske reprezentacije Srbije na velikom takmičenju. I da se neke rane iole zacele…

*

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

*

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

*

Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

*

Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

*

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

*

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

*

BONUS VIDEO Navijači Srbije već luduju: Pevali Mitroviću, on se pojavio na prozoru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar