Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Da li će Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović biti spremni za Mundijal u Kataru?

Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović trebalo je da čine ubitačan napadački tandem reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu i svi veruju da hoće, ali…

Obojica golgetera povredila su se u svojim klubovima, Juventusu odnosno Fulamu, i trenutno su na pauzi, a lebdi pitanje da li će se oporaviti do početka Mundijala u Kataru.

I dalje je neizvesno da li će selektor Dragan Stojković Piki moći da računa na njih dvojicu za premijeru i meč sa Brazilom 24. novembra.

PROČITAJTE JOŠ

„Politika“ ide korak dalje i piše kako će Mitrović i Vlahović verovatno propustiti sudar sa Brazilom, kao i da Mitrogol, rekorder po broju pogodaka u reprezentaciji, 10 dana pred početak Mundijala nosi štake!?

Ipak, informacije iz FSS su daleko umirujuće i veruje se da će tandem napadača ipak stići da se oporavi na vreme i zaigra na šampionatu, pa čak i na startu prvenstva.

Iako se činilo da Mitrović nije teže povređen i da će se vratiti treninzima ove nedelje, špic Fulama je prema pisanju „Politike“ polomio dve kosti stopala koje su mu napravile ozbiljan problem!? Zato je, kako navode, već u Beogradu i lekarski tim čini sve da ga oporavi do puta u Katar.

Navodi se i da će verovatno biti spreman do mečeva sa Kamerunom (28. novembra) i Švajcarskom (2. decembra), a isto se odnosi i na Vlahovića čija situacija oko povrede primicača traži mirovanje.

Napadač Juventusa je zaradio i upalu usled istegnuća primicača, što dalje dovodi do ogromnog bola i sve se rešava samo mirovanjem i terapijama za šta nema mnogo vremena, ali su prognoze optimistične.

Fudbaleri Srbije okupiće se u ponedeljak kada će i selektor Dragan Stojković saopštiti spisak od 26 igrača za Svetsko prvenstvo, a 18. novembra imaće generalnu probu protiv Bahreina.

BONUS VIDEO Mitar bi bio kriminalac da nije fudbaler, smirila ga vatrena brineta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar