Nikola Milenković
Nikola Milenković; Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Šta je selektor Srbije rekao igračima?

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Nikola Milenković nije toliko razočaran porazom od Brazila (0:2), koliko načinom do kog je došlo do poraza. Prosto, Srbija nije bila na nivou na kom je bila ranije, a svaka greška je skupo plaćena.

„Ostaje velika žal za drugim poluvremenom gde nismo bili na nivou. Brazil je pokazao svoj kvalitet zbog kog su favorit za osvajanje Svetskog prvenstva. Ne treba preterano da razmišljamo o ovom meču i treba da se okrenemo narednoj utakmici u kojoj ćemo svi dati svoj maksimum. Mnogo lopti koje smo oduzeli smo gubili brzo i lako, tu su pravili razliku, mogli smo bolje da kontrolišemo posed lopte… Prvi pas mora da bude miran, to sve odlučuje, tu smo dosta grešili i nismo jednostavno imali strpljenja. Hteli smo što pre da dođemo u završnu trećinu, a oni mnogo dobro igraju odbranu i rade kao tim. To kada se spoji – danas nije bilo dobro“, poručio je Milenković.

PROČITAJTE JOŠ

Otkrio je i najveću zamerku selektora Dragana Stojkovića Piksija iza zatvorenih vrata. Stojkoviću je jedna stvar posebno upala u oko – loša dodavanja.

„Da li su oni zaista toliko jaki? Bilo je i do nas. Nismo bili na nivou na kome smo, ali Brazil ima veliki kvalitet…“

Bio je i dovoljno samokritičan.

„Očekivali smo da igraju sa četiri napadača, mi smo danas bili ispod nivoa, a Brazil je u drugom delu izašao mnogo bolje protiv nas.“

Istakao je da je gledao meč Švajcarske i Kameruna (1:0), a upravo protiv Afrikanaca Srbija igra u sledećem kolu.

„Kamerun? Očekujemo da uđemo sa ciljem da pobedimo tu utakmicu. Sa tim stavom moramo da budemo ambiciozni i želimo prolaz grupe. Svih 26 igrača će dati sve da prođemo grupu… Ako budemo pravi kao pre Svetskog prvenstva, ostvarićemo cilj.“

BONUS VIDEO Navijači Brazila skandiraju „Srbija, Srbija“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar