Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Svi smo gledali utakmicu Srbija - Brazil i svima nam je sve jasno. Završena je rezultatom 0:2, a posle meča od navijača "orlova" mogli smo da čujemo istu rečenicu: "Dobro smo mi prošli, mogli smo da primimo pet".

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Da, dobro smo prošli, zaista.

I za samo sedam dana, od dolaska na Mundijal do poraza od Brazila, prevalili smo ogroman put, od toga da ćemo biti prvaci sveta do sumnje da li ćemo proći grupu. Imali smo samopouzdanje, verovali smo u srpski tim, ali zabrinutost sada nije neosnovana.

Za samo 45 minuta loše igre „orlovi“ su nam ubacili crva sumnje. Jer, nije isto izgubiti 2:0 iz dve šanse, iz dve greške, posle lošeg dana, ali izgubiti 2:0 tako što se raspadne igre, tako što ekipa fizički i energetski potpuno padne, tako što igrači izigraju selektora, po njegovom priznaju, da li su i koliko spremni, tako što izgube svaki prvi pas, tako što ne šutnu na gol… Uh…

PROČITAJTE JOŠ

Vidite, detaljne analize formacija, prodora po levoj i desnoj strani, izmena, prepustio bih specijalizovanim fudbalskim sajtovim. I moja žena, koja više voli basket nego fudbal, stidi se drugog poluvremena. I ona misli da ste mogli bar jednom da šutnete na gol za 100 minuta igre. Makar slučajno.

Džabe je Stojković bacao flašice i sako, hvatao se za glavu u drugom poluvremenu, neka objasni navijačima koji su doputovali u Dohu, i koji su junački finansirali gledanje utakmice, zašto je Srbija bila bleda senka onih utakmica s Portugalcima, Norvežanima…

Samo neka ne prosipa floskule kako je igračima najteže, jer nije.

Ne, nije im najteže.

Najteže je navijačima koje reprezentacija iznova i iznova razočarava na svetskim prvenstvima, a oni je i dalje bodre i veruju u nju.

Da, njima je najteže. Raspoloženje jeste palo, ali razumevanja ima. Igrali smo, ipak, s Brazilom, možda i novim svetskim šampionom.

I jedan ogroman aplauz za njih što su uopšte došli u Dohu.

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Da se ne zamajavamo, ekipa koje je izgubila meč od Brazila je manje-više ista ekipa koja izgubila baraž utakmicu za Evropsko prvenstvo 2020. od Škotske. Čak osam igrača i juče je bilo na terenu. Dakle, nemamo mi u Kataru nikakav specijalan tim kojeg su svi samo čekali da bi zaigrao u četvrtfinalu Mundijala, već istu ekipu koja je na domaćem terenu izbačena sa puta ka Evru 2020. od Škota.

Zato je vreme da se pod hitno spustimo na zemlju i merimo se s nama ravnima. A, to su Kamerun i Švajcarska.

Brazil je, ipak, klasu, iznad.

Ali, jesmo verovali u Piksija, da može da podigne ovaj tim, što i jeste učinio, u kvalifikacijama i Ligi nacija, međutim, Svetsko prvestvo je dva stepenika više.

Od selektora i ekipe navijači, pa i mi izveštači, očekujemo da se saberu, i učine sve da se izbore za drugu fazu takmičenja.

Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Sve ostale priče o maloj zemlji koja je uspela da se plasira na Mundijal su otrcane, besmislene i nepotrebne.

Mi i dalje verujemo u vas, a vi nam dokažite da poverenje i zaslužujete.

Osmina finala jeste bila cilj Srbije.

Izvolite, dokažite nam da ste sposobni za „nešto veliko u Kataru“.

BONUS VIDEO Piksijeva majka otkrila šta joj je poručio iz Katara pred Brazil i ko joj je omiljeni reprezentativac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare