Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Defanzivac Verdera otkriva sve o povredi, očekivanjima na Mundijalu u Kataru, osećaju kad je stigao poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija...

Miloš Veljković bio je deo U19 selekcije koja je 2013. postala evropski šampion i član reprezentacije koja je dve godine kasnije osvojila U20 Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Impresivno je to da je svaku od 12 utakmica odigrao od početka do kraja, nijednom nije bio zamenjen ni na EP ni na SP.

Od toga je sedam mečeva bilo na Mundijalitu i na četiri su igrani produžeci, na jednoj i penali, pa je jasno kakvo poverenje je imao selektora Ljubinka Drulovića odnosno Veljka Paunovića.

Zbog toga je sa zebnjom primljena informacija da je Veljković povređen pred okupljanje „orlova“ i odlazak na Mundijal u Katar, ali stameni defanzivac za Nova.rs otkriva da će biti spreman za sve zadatke selektora Dragana Stojkovića Piksija.

„Sve je ok, manja je povreda u pitanju, jer je došlo do istegnuća Ahilove tetive. Nekoliko dana sam morao da pauziram, nadam se da počinjem sa treninzima u ponedeljak ili utorak, videćemo kako se osećam“, kaže Veljković za Nova.rs.

Fudbaler Verdera oduševljen je i tretmanom koji ima u bundesligašu prilikom specifične situacije

„Imali su dosta razumevanja u klubu, uvek je rizik jer nisam bio 100 odsto spreman. Stvarno su ispali super prema meni da ne igram. Nadam se da se vraćam u pun ritam brzo“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Teško da ima veće sreće za bilo kog fudbalera od toga da predstavlja svoju zemlju na takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo.

„Uvek mi je čast da igram za Srbiju, ponosan sam što ću braniti boje reprezentacije na Mundijalu. Meni je čast da igram i na prijateljskoj utakmici, a kamoli na nekom ovakvom takmičenju. Cela familija je srećna i oni dolaze u Katar da nas bodre“.

Svetsko prvenstvo je prvi put u zimskom periodu i usred klupske sezone, a ne leti kao što je uobičajeno.

„Dobro je što smo svi u punoj formi, jer igramo svake nedelje na najvećem nivou. Prednost je to što prvenstvo nije na kraju sezone kada smo svi umorni, a možda samo trenutna potrošnja može da bude mana. Treba samo dobro da se oporavimo, osvežimo, da spavamo i jedemo kako treba, i da se svi ponašamo maksimalno profesionalno“.

Očekivanja nacije su velika, bar da „orlovi“ prođu grupu G u kojoj su još Brazil, Švajcarska i Kamerun.

„Naravno da su očekivanja velika. Ne želim mnogo da pričam o rezultatima, uspeh nam je i donelo to što nismo mnogo pričali. Samo da igramo našu igru i dajemo 100 odsto, i onda će i rezultati doći kao protiv Portugala. Mister je rekao da ne gledamo na rivala, nego da igramo ono naše, verujemo u sebe, ostavimo srce na terenu i onda imamo šanse da napravimo nešto dobro i veliko“.

Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Veljković je bio i na prošlom Mundijalu u Rusiji, na kojem je Srbija završila učešće već u grupi.

„Tamo je bilo nekako možda malo neočekivano, ali posle sam igrao nekoliko sezona u Bundesligu, prikupio sam iskustvo i napredovao dosta. Sad hoćemo da rešimo svaku utakmicu kao tim, da to ne bude zbog jednog ili dva, tri igrača. Neka nas nosi ova atmosfera i da iskoristimo ovaj dobar momenat“.

Zanimljivo da je u timu za Katar čak osam zlatnih „orlića“, koji su bili prvaci sveta za igrače do 20 godina na Novom Zelandu 2015. Uz Veljkovića su to još i Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić, Srđan Babić, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković i Marko Grujić.

#related-news_1

„I to je bitno, poznajemo se dugo, pogotovo nas osmorica što smo bili na tom prvenstvu, to stvara timski duh i atmosferu. Stariji nam dosta pomažu u nekim drugim stvarima, pravi su primer svima i trudimo se da ih pratimo“.

Upravo „orlići“ znaju kako se pobeđuje Brazil, jer su velikog favorita srušili u finalu za svetsko zlato, golom Maksimovića pred sam kraj drugog produžetka.

„To je lepo sećanje, ali i nešto skroz drugačije. U fudbalu uvek moraš stalno da se dokazuješ i to nas čeka u Kataru“, pravom porukom je Veljković zaključio priču za Nova.rs.

BONUS VIDEO Poslednje reči selektora Stojković pred odlazak u Katar: Bićemo mi dobri

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar