Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Kakav haos.

Fudbaleri Meksika savladali su Saudijsku Arabiju sa 2:1, ali nisu uspeli da se plasiraju među najboljih 16 Svetskog prvenstva u Kataru pošto su imali slabiju gol-razliku od Poljske koja je izgubila od Argetnine sa 2:0.

#related-news_0

Pred meč poslednjeg, 3. kola C grupe Svetskog prvenstva u Kataru računica je bila jasna – Meksiku je bila potrebna što ubedljivija pobeda kako bi se makar nadao prolasku, dok je Saudijskoj Arabiji bilo kakav trijumf bio dovoljan za jedno od prva dva mesta.

No, tokom prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, pa je odluka pala u poprilično luda 52 minuta drugog dela.

Nedugo pošto je Argentina povela protiv Poljske, u 47. minutu Henri Martin je iz neposredne blizine pogodio za 1:0, te su Meksikanci dobili nadu da mogu do čuda. Ona je povećana golom Luisa Čaveza u 52. minutu iz slobodnog udarca, sa oko 30 metara.

Kada je Argentina povela sa 2:0 protiv Poljske, na tabeli je situacija bila u najmanju ruku čudna – od tog 67. minuta Poljska i Meksiko su bili poravnati po svemu – bodovima (4), međusobnom skoru (0:0), gol-razlici (2:2), postignutim golovima (po dva)… To znači da bi, da je ostalo tako do kraja, prolaz obezbedila ekipa koja je imala bolji fer-plej, a tu su Poljaci bili bolji sa pet žutih kartona, naspram sedam rivala.

Kada je završen bio meč između Poljske i Argetnine (2:0), postalo je jasno da Meksiku znači samo gol. Umesto toga, Salem Aldavsari je u petom minutu nadoknade iskoristio kontru za 2:1 i gurnuo Poljake ka prolazu dalje.

Meksikanci su doduše imali još prostora za prolaz, ali nisu uspeli da postignu pogodak kojim bi preskočili Poljake.

Ostalo je 2:1, pa je Poljska prošla dalje.

Poljska – Argentina 0:2 (0:0)

(Mek Alister 46, Alvarez 67)

Stadion: 974; Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Poljska: Ščensni – Keš, Glik, Kivior, Berežinski – Frankovski, Bjelik, Krihovjak – Zjelinski – Levandovski, Šviderski

Argentina: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Akunja – De Pol, Fernandez, Makalister – Mesi, Di Marija, Alvarez

Saudijska Arabija – Meksiko 1:2 (0:0)

(Salem Aldavsari 90+5 – Martin 47, Čavez 52)

Stadion: Lusail; Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

Saudijska Arabija: Al Ovais – Tambakti, Al Boleali, Al Amri –Al Ganam, Al Hasan, Kano, Abdulhamid – Al Burajhan, Al Šehri, Al Davsari

Meksiko: Očoa – Sančez, Montes, Moreno, Galjardo – Alvarez, Čavez, Pineda – Lozano, Martin, Vega