Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs/Nova.rs

Spisak je tu, jednocifren broj dana do početka Mundijala je tu - najjače "loženje" može da počne.

Kakvo je to veliko takmičenje reprezentacije bez „loženja“? Jeste, razočarali smo se toliko puta u fudbalere, ali… Koliko god da bolelo, nekako ćemo se uvek nadati da možemo.

Čemu navijanje ako ne mislimo da ćemo biti prvaci sveta?

Fudbal bez „loženja“ nema nikakvog smisla. Ali, računajte onda svi i na slomljena srca i ko će posle i kako da ih leči.

PROČITAJTE JOŠ

Samo da ne bude opet neka nesrećno pružena ruka Milana Dudića, Zdravka Kuzmanovića ili Nemanje Vidića, neka afera, nešto što bi izbacilo „orlove“ iz koloseka.

I neka situacija koja bi nas dovela u stanje za hospitalizaciju, što bi rekao Željko Obradović.

Ipak, jasno vam je da kod nas „psihološko nasilje“ i fudbal idu ruku pod ruku, i mi što više patimo zbog fudbala, što nas više ponize, rastuže, raspamete kao navijače, mi sve nestrpljivije čekamo novo takmičenje da vidimo „šta će da se desi“ i „šta će da nam urade“.

Ajde ovaj put da mi njima nešto uradimo. Selektor Dragan Stojković Piksi odabrao je 26 igrača za Mundijal, kao da konačno niko od dva miliona srpskih „selektora“ nema primedbe na spisak reprezentacije za veliko takmičenje.

Stvarno deluje neverovatno… Šampionski nerv prisutan je u vidu čak osam zlatnih „orlića“ koji su 2015. na Novom Zelandu osvojili U20 Svetsko prvenstvo, oseća se ta dobra atmosfera oko ekipe, samo da ostane tako barem do kraja godine.

Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Znate, kada se leta 2020. formirao FK Miljakovac, klub iz takozvane „beton lige“, imao je akciju „dogodine u Intertoto kupu“.

Naravno, to evropsko takmičenje više ne postoji, ali je na neki način personifikacija nekih snova koji su postali java.

Niko Miljakovčanima nije mogao da oduzme snove o igranju u Evropi, i u novembru će se i ostvariti u okviru „Feniks trofeja“, takmičenja koje okuplja amaterske klubove sa prostora Evrope.

Na „krovu“, stadionu Voždovca, igraće kao domaćini protiv italijanske Brere 22. novembra, dok će osam dana kasnije dočekati Skjold iz Kopenhagena. Oba meča su u 20 časova, za gledaoce će biti otvorena zapadna tribina „zmajevog gnezda“, a Sport Klub je obezbedio prenos oba meča.

Foto: Fk Miljakovac

I, sad, kad je jedan Miljakovac na krilima tvorca i predsednika Jovana Simića došao do Evrope, zašto Srbija ne bi došla do svetskog trona.

Barem nas je isti taj momak velikog srca uverio toliko puta da je nemoguće zapravo moguće ako se dovoljno jako želi.

A i Srbi posebno vole da im se kaže kako nešto ne može. Prosto obožavaju, jer tad proradi čuveni inat koji je mnogima teško razumljiv.

Čak ga je i teško prevesti, zato verujte, maštajte, jer „orlovi“ iz Katara zaista mogu da se vrate u drugoj polovini decembra. Zato, neka „loženje“ od mesec i po dana počne.

BONUS VIDEO Sve što niste znali o najskupljem srpskom igraču – šta bi bio Vlahović da nije fudbaler

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar