Foto: Nova.rs, Jure Makovec / AFP / Profimedia

Ono kad ti se gleda i Vels - Iran, kao da je najbitnija utakmica na svetu.

Koja vam je prva asocijacija na dvojku? Znak da ste u školi izbegli keca? Možda asocijacija na nekog desnog beka tipa Kafu? Uživao sam da ga gledam u Romi.

Ili kao kad vam kažu – ma, dvojka si.

Još dva dana ostalo je do početka Mundijala, još dvaput spavamo i – počinje.

PROČITAJTE JOŠ

Ne znam kako je vama koji ovo čitate, ali što bi mladi rekli, ja sam nekako baš „nahajpovan“. Nadam se da se upola toliko radujete Svetskom prvenstvu…

Ništa lepše nego kad krenu četiri utakmice dnevno, pa ti se gleda i Vels – Iran.

Jedva čekam fudbal, onako dečački se radujem prvenstvu… Dajte taj Brazil da se igramo, da zaplešu Duci i Tadić, da Jović „bocne“ Alisona, da ih napadnemo sa svih strana.

Da, napadnemo, ne sumnjam uopšte da će Piksi misliti drugačije. Ne zato što mislim da sam veliki stručnjak, nego zato što majstor fudbala kakav je naš selektor ne zna da igra na gol manje. Pa makar i protiv Brazila.

I iskreno – baš se radujem tome, jer imamo s kim i kako.

Asocijacija na Mundijal mi je uvek i taj Brazil, odnosno Roberto Bađo i njegove suze posle promašenog penala u finalu 1994. godine. Verovatno je to i neki prvi svesni susret za ljubav prema italijanskom fudbalu, a Brazilce nekako nikad nisam nešto preferirao.

Da, sećam se tog prvenstva u Americi i baš pre neki dan sam se zalaufao u priči sa mlađanim kolegama, malo su me čudno gledali, jer – nisu bili ni rođeni tada…

Kad smo kod kolega, srećno Žikici i Milošu, i ostalima, neka uživaju u Kataru kao ja u Rusiji, samo neka se vrate, što bi se reklo, sa što boljim rezultatom. Naravno, posle srpske predstave u finalu.

I recite tamo u Kataru da su dvojka i popijte neko pivo, naravno bezalkoholno kad već ne možete ljudski.

BONUS VIDEO Magija Vlahovića i Jovića protiv Bahreina za 5:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar