Bufon
Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Pohvalio fudbalere Irana.

Iran je u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kataru pobedio Vels rezultatom 2:0 u jednoj od najneizvesnijih utakmica Mundijala. Iran je napravio razliku tek u osmom minutu sudijske nadoknade preko Ruzbeha Češmija, a utakmicu su zavtorili tri minuta kasnije, a strelac je bio Ramin Rezaijen.

Pročitajte još

U Iranu traju protesti još od septembra, kada je 22-godišnja Mahsa Amini preminula zbog brutalnosti policije, a prethodno je bila u pritvoru zbog kršenja pravila oblačenja. Uoči prve utakmice protiv Engleske, iranski igrači su odbili da pevaju himnu, kao gest podrške demostrantima u domovini. Usledili su pritisci od strane vlasti koji su rezultirali pevanjem himne pre utakmice sa Velsom. Povodom ove situacije oglasio se legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon.

„Ostaćete upamćeni po vašoj hrabrosti. Ova pobeda je znak nade i snage za one u vašoj zemlji koji se bore za slobodu. Vi ste heroji za mnoge, za mene ste primer“, istakao je poznati golman.

Iran je u grupi B Svetskog prvenstva, sa Velsom, Engleskom i Sjedinjenim Američkim Državama. Za sada Ian ima tri boda i sve će odlučivati sa SAD u poslednjem kolu.

BONUS VIDEO Pavlović: Imamo zajednički cilj, svaki bod je bitan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar