Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Ne smiruje se situacija, a poznato je i šta se dešavalo "iza zatvorenih vrata".

Mesecima je trajala kampanja nekoliko fudbalskih saveza čije reprezentacije su obezbedile nastup na Svetskom prvenstvu u okviru koje je najavljivano da će kapiteni Engleske, Holandije, Velsa, Belgije, Švajcarske, Nemačke i Danske nositi „OneLove“ kapitensku traku, ali su ti planovi naprasno obustavljeni nakon pritiska od strane FIFA.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je prvobitno objavljeno da su Englezi odlučili da Hari Kejn drugu tragu ponese „zbog pretnje žutim kartonom“, nedugo potom su isplivali detalji koje su organizatori Mundijala želeli da sakriju.

Kako je preneo direktor medija Fudbalskog saveza Nemačke Štefen Simon u intervjuu datom radiju „German Deutschlandfunk“, Englezi su bili suočeni sa velikim sankcijama.

„Direktor turnira je otišao do reprezentativaca Engleske i razgovarao sa njima o kršenju velikog broja pravila, i pretio im je velikim sportskim sankcijama, bez konkretnog pojašnjavanja šta to znači“, rekao je Simon, koji nije precizirao da li je u pitanju neki od zvaničnika FIFA, ili lokalnih orginazatora.

Potom je otkrio da je usledila lančana reakcija u okviru koje su i preostale ekipe odlučile da ne ponesu traku:

„Nema više trake, što je veoma bolno, ali smo isti ljudi kao što smo bili ranije, sa istim vrednostima. Nismo neki foliranti koji se pozivaju na neke vrednosti i potom ih ignorišu. Ovo je bila ekstremna situacija, sa ekstremnom ucenom, i procenili smo da je bolje da uradimo ovako, iako nismo želeli“, naveo je Simon.

Potom je dodao i da razume žestoku reakciju javnosti u Nemačkoj, koja je ovakvu odluku dočekala uz osudu:

„Razumem razočaranje. Morali smo da biramo između kuge i kolere“, slikovito je opisao Simon.

BONUS VIDEO Srbi „teraju“ Brazilce da pevaju Mitrovićevu pesmu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar