Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Uzbudljiv život najveće zvezde Mundijala.

Najkontorverzniji Mundijal u istoriji u Kataru se sve više zahuktava, a brojni skandali se ređaju. Ipak, već drugog dana dobili smo istinsku heroinu Mundijala.

Britanska novinarka Aleks Skot pokazala je hrabrost uoči početka meča između Irana i Engleske.

PROČITAJTE JOŠ

Velika fama se podigla oko nošenja kapitenske trake u duginim bojama kao znak borbe za prava LGBT osoba, ali je FIFA to zabranila, a najave da će igrači ići protiv toga se nisu obistinile.

Kejn koji se mesecima unazad toliko unazad busao u grudi da je za slobodu govora, sada je poklekao pred prvom pretnjom žutog kartona.

Ipak, novinarka BBC je održala planeti lekciju o slobodi i prkosno je u uključenju uživo nosila kapitensku traku. Biće zanimljivo videti reakciju FIFA jer bi njenom suspenzijom pokazala da je slepa za slobode za koje se zalaže uvek, osim kada se prvenstvo održava u državi koja ne poštuje slobodu, osim kada se prvenstvo održava u državi koja ne poštuje slobodu.

A život Aleks Skot pre novinarske karijere, bio je izuzetno zanimljiv.

Foto: Screenshot Twitter BBC

Ona je vrlo uspešno igrala profesionalno fudbal, karijeru je počela u Arsenalu. Ipak, prve ozbiljnije korake je napravila u Birmingemu i nakon jedne sezone se vraća u arsenla gde je odigrala 72 meča i postigla šest golova. Karijera je na kratko odvela u SAD, gde je igrao za Boston Brejkerse, ali se ponovo vratila u „tobdžije“ i nakon još šest godina i novih šest golova završila karijeru.

Za Engleze je odigrala 140 mečeva i postigla 12 golova, onda je započela i TV karijeru.

Imala je manje uloge na početku na BC-iju i Skaj Sportu, aonda je pobeda u planetarnom šou programu vinula u Zvezde.

Ona je bila deo popularnog „Ber Grils“ takmičenja u preživljavanju u kojem je uspela da pobedi. Polako je počela da gradi novinarsku karijeru, a proslavila se na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Foto: EPA/GERRY PENNY

Paralelno je uz to učestovala u plesačkom šou programu i dugo se uspešno takmičila. Skot je više puta govorila o seksističkom zlostavljanju koje često dobija na društvenim mrežama zbog svoje uloge fudbalskog stručnjaka.

Bila je u vezi sa Keli Smit, bivšom fudbalerkom koja se nikada nije deklarisala kao gej osoba, večč je isticala da voli i žene i muškarce, a posle osam godina su raskinule.

BONUS VIDEO Srbi „teraju“ Brazilce da pevaju Mitrovićevu pesmu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare