Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Dešan nije imao dilemu.

Selektor Francuske Didije Dešan potvrdio je da neće biti pozvana zamena za napadača Real Madrida Karima Benzemu, koji je u subotu uveče otpao sa Svetskog prvenstva zbog povrede butine na treningu.

PROČITAJTE JOŠ

Branilac titule je već izgubio jednog napadača, Kristofera Nkunkua iz Lajpciga, a u tom slučaju je pozvan napadač Frankfurta Randal Kolo Muani.

Međutim, Dešan je potvrdio da u tim neće biti dodat nijedan novi igrač koji bi zamenio osvajača „Zlatne lopte“ Benzemu, koji je već napustio Katar.

Dešan je jednostavno odgovorio „ne“ kada su ga pitali da li će pozvati zamenu.

Francuski selektor je takođe potvrdio da su snimci Benzemine tetive jasno pokazali da on neće biti spreman na vreme da učestvuje u bilo kom svojstvu na Svetskom prvenstvu.

Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Na pitanje zašto bi odlučio da ne pozove nekog drugog, Dešan je rekao:

„Zato što sam odlučio, jednostavno. Nikad nije zabavno, nije za smeh. Već smo izgubili Kristofera i svi su bili jako tužni. Ali imamo cilj i grupa dobro zna šta nas čeka sa utakmicom u utorak.

On je dodao da se takve stvari dešavaju.

„Na treningu, nažalost, može doći do povrede. Nikad nije pravo vreme.“

Gubitak napadača Real Madrida sigurno će biti udarac za branioca titule, ali Dešan je optimista da će njegov tim ipak uspeti da ostavi svoj trag na turniru.

„Postoji kvalitetna grupa. U svemu što rade, na terenu i van njega, ujedinjeni. Imam poverenja u njih. Uradićemo sve u ovom prvom meču.“

BONUS VIDEO Srbija ima novog Vidića – biciklom išao na treninge, trener mu proveravao ocene, ima neobičan nadimak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar