Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Crvena zvezda je kapitulirala posle penala (4:2) u Nikoziji protiv Omonije na putu ka Ligi šampiona, pa će svoju evropsku priču nastaviti kroz kvalifikacije za Ligu Evrope.

Ipak, ni tu ranjenoj četi Dejana Stankovića neće biti lako da se domognu ispunjenja glavnog cilja, a to je plasman u Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Žreb za plej-of zakazan je već za 18. septembar, a crveno-beli će imati povlašćen status. Ipak, ni to ne menja drastično stvari jer šampion Srbije čeka rivale od Ludogoreca i Astane, pa sve do iskusnog i Seltika.

Potencijalni rivali Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu Evrope, gde se igra samo jedan meč (čitaj: plej-of za Ligu šampiona dva meča) su: Šerif, Legija, Kluž, Slovan, Dinamo Tbilisi, Fola Eš, Linfild, Tirana.

Navedeni timovi, potencijalni rivali crveno-belih, igraju danas svoje mečeve na putu ka plej-ofu Liga Evrope, pa će se spisak smanjiti do večeras.

Ipak, konačno je razjašnjena nedoumica oko koeficijenta, s obzirom na to da je na Zvezdinoj strani još četiri tima, a naspram njih je 10 mečeva i priključena Tirana, što znači da ima čak 21 klub.

Posle večerašnjih utakmica ostaće ih 11, i logično je bilo da tri prvoplasirana pređu na stranu gde su Zvezda, Dinamo Zagreb, Jang Bojs, Karabag i Dinamo Brest.

Prema Koeficijentu to su Seltik, Astana i Ludogorec, ali prema novim pravilima UEFA to se neće dogoditi jer nema prelaska. Svi ostaju na strani nepovlašćenih i nakon što Zvezda, Dinamo i ostali dobiju svoje rivale, preostalih šest klubova biće žrebano i  dobiće se još tri utakmice plej-ofa.

Pročitajte još: Sudije za 8. kolo Superlige, „sklonjeni“ Lukić i Đorđić

Jasno je da bi rivali poput Fole Eš i Linfilda, ili starog poznanika Tirane bili idealni, dok bi Seltik, Ludogorec i Astana mogli da predstavljaju veliku opasnost za Stankovića i njegovu ranjenu četu.

Partizan i TSC večeras igraju mečeve drugog kola, dok se Vojvodina uključuje od trećeg kola.

TSC je debitovao u Evropi pobedom nad Petrokubom, a večeras (21.00) ga čeka mnogo ozbiljniji izazov jer će u Senti ugostiti rumunskog velikana FCSB (bivša Steaua).  Kec na tim Zoltana Saba je 3,30, iks 3,40, a dvojka 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za TSC – FCSB.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare