Foto: Starsport

Na pragu smo istorijske Lige šampiona koja mečevima u utorak od 18.45 zavnično startuje u novom formatu.

Crvena zvezda će svoj prvi meč odigrati dva fdana kasnije u četvrtak što je takođe jedna od promena da se jedno kolo igra u rasponu od tri dana, a rivla na premijeri će biti Benfika.

Uoči početka novog ciklusa elitnog fubala u Evropi, jasno je da crveno-bele čeka pakao jer su rivali ovog vikenda demonstrirali silu i poslali poruku kakav je zadatak pred izabranicima Vladana Milojevića koji us pobedom protiv Napretka od 2:0 napravili dobru uvertiru.

PROČITAJTE JOŠ

Od osam timova sa kojima će crveno-beli ukrstiti koplja, šest je izašlo na teren u subotu i svi su zabeležili glatke pobede.

Prvi rival Benfika je promenila trenera i odmah prekinula loš niz ubedljivom pobedom protiv Santa Klare sa 4:1.

Gosti su poveli već posle 20 sekundi utakmice kada je kiksnuo kapiten Nikolas Otamendi, a Vinisijus Lopes proleteo kroz odbranu za šok za domaćina, ali je usledio blic-krig. U rasponu od 27. do 34. minuta već je usledio preokret.

Kerem Akturkoglu je izveo majstoriju kada je na pas sunarodnika Orkuna Kokgžua doneo izjednačenje, a Florentino izjednačio posle prekida.

U drugom delu meča je Kokdžu upisao drugu asistenciju posle kornera i udarca glavom Antonija Silve, da bi konačnih 4:1 potpisao argentinski veteran Anhel Di Marija.

Drugi rival Crvene zvezde Inter kojem gostuje u drugom kolu će u nedelju uveče gostovati Monci, dok je rival u trećem kolu, ekipa Monaka došla do rutinske pobede.

„Kneževi“ su u gostima sa 3:0 bili bolji od ekipe Okser.

Monako je golovima defanzivaca Kerera i Vandersona u prvih 25 minuta praktično prelomili gostovanje u Okseru. Nemac je pogodio nakon osam minutu posle odlično izvedenog kornera Kamare, dok se Vanderson sjajno ubacio iz drugog plana na dugu loptu Zakarije, zalomio rivala i pogodio. Na kraju je Zakarija na asistenciju dodao i gol. Opet je Kamara izveo korner na prvu stativu, opet je Kerer bio najviši u skoku, ali mu je golman ovog puta odbranio. Ipak, švajcarski vezista je bio tu da spakuje otpadak u mrežu.

Na četiri meča, ekipa Adija Hitera ima tri pobede i remi sa Lansom u kojem su primili gol u 93. minutu. Jedini u dosadašnjem delu sezone jer im je gol-razlika sada 7:1.

Barselona koja u četvrtom kolu dolatzi na Marakanu igra u nedelju lokalni derbi na gostovanju Đironi, dok je sjajan bio i rival iz petog kola, ekipa Štutgarta.

Popularne „švabe“ su pobedile Borusiju iz Menhengladbaha na strani sa 3:1. Napadač „Švaba“ Deniz Undav iskoristio je odbitak udarca Džejmija Levelinga posle prelepe akcije i doveo goste u prednost u 21. minutu meča. Šest minuta kasnije je Alesane Plea izjednačio rezultat na asistenciju veziste Kevina Štegera. Dobra igra izabranika Sebastijana Henesa krunisana je novim vođstvom. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović vratio vođstvo Štutgartu u 57. minutu na asistenciju Fabijana Ridera.

Samo četiri minuta kasnije nekadašnji as Augzburga postigao je u drugi gol na meču, i opet je asistent bio Rider.

Milan je demolirao Veneciju sa 4:0 za prvu pobedu ove sezone. Već u drugom minutu akciju dve najveće zvezde kruniše Teo Ernandes posle asistencije Rafaela Leaoa. Time je počela velika serija golova u prvih pola sata.

Već u 16. minutu bilo je 2:0. Sjajan centaršut Pulišića Gabija je krunisao pogotkom. A u 25. minutu Pulišić se upisao i u strelce, pošto je realizovao penal. Samo četiri minuta kasnije još jedan penal, a precizan je bio Tejmi Ejbraham koji je postigao prvenac u crveno-crnom dresu.

Sjajan je bio i PSV protiv Nek Najmegena sa 2:0. U 9. je Sano dobio crveni karton za goste, dok je PSV dobio priliku da sa bele tačke stigne do prednosti, a do pogotka je stigao De Jong. Već tri minuta kasnije bilo je 2:0. Tada je Gus Til bio strelac. Ekipa PSV-a je oborila neverovatan rekord – ovo je čak 55. vezana utakmica u domaćem prvenstvu na kojoj su dali makar jedan gol.

Jang Bojs je nakon očajnog starta sezone u prvenstvu gde zauzima poslednje mesto na tabeli ovog vikenda trijumfovao u Kupu na gostovanju trćeligašu Viviju sa 4:2. Virginijus u 30. i Iten u 32. minutu doneli su prednost rivalu Crvene zvezde, ali je trećeligaš u nastavku golovima Čaibija uspeo da izjednači.

Šokk je sprečio maleš u 83. minutu,a konačan rezultat postavio je Elija u trećem minutu nadoknade.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar