Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport

Šteta, velika šteta, to je sve što može da se kaže za ekipu koja mora naučiti da jedno dobro poluvreme ključnog meča ne čini Ligu šampiona.

Dobra igra – tu je, želja, volja, ma sve! A onda u dve sekunde i dva kiksa stane 180 minuta plej-ofa. Bilo je tu propusta i u prvoj utakmici (3:2 za Makabi) zbog čega se vraća žuč, jer je Zvezda u revanšu realno imala veliku šansu da uđe u najjače takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Nažalost, ono što nije imala u revanšu, u kom je remizirala 2:2 na svom stadionu sa Makabijem iz Haife, jeste 11 Aleksandra Pešića.

Na terenu je bio samo jedan koji je igrao kao da mu život od toga zavisi. Bacao se, trčao, „lomio“ za svaku loptu dao gol u maniru Filipa Inzagija, asistirao za drugi i onda gledao kako neko drugi to ispušta iz ruku, dok je izlazeći dobijao ovacije cele krcate Marakane, i to po drugi put u istoj utakmici.

Ostali jednostavno nisu ispratili tu želju i taj žar, iako nema sumnje da su hteli pobedu.

Imala je Zvezda i 2:0, Makabi na kolenima i rezultat koji je vodi u evropsku elitu do petog minuta nadoknade prvog dela. A onda Srnić odigra rukom, Borjan odbrani penal, delirijum opa, to je to i onda – bum, gol niotkuda! Tako je bilo i u drugom poluvremenu samo su akteri kod primljenog gola bili drugačiji, a Milan Pavkov je zaokružio put od junaka iz više mečeva, do totalnog tragičara koji je svom timu presudio i na kraju zbog toga plakao.

Zvezda ide u Ligu Evrope, što reče Dejan Stanković pre meča, neće biti katastrofa, ali jeste žal jer ni „treća“ nije bila sreća. Ona će morati da se traži iz četvrtog pokušaja kroz domaće prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

Milan Borjan – Nedovoljno siguran u prvih pola sata. Nekoliko dugih lopti, ili ishitreno ili neprecizno. Jedno ne baš srećno boksovanje i jedna solidna odbrana su mu obeležili prvo poluvreme do jedanaesterca. Odbranio penal, a onda primio jeftin gol u poslednjoj sekundi prvog poluvremena. Bolje počeo drugo poluvreme odbranom Pjerou, onda skrenuo loptu u stativu posle šuta Kornuda. Generalno promenljiv kao vreme prethodnih dana – 6.

Milan Rodić – Pripomogao saigraču s Pjeroom onda istrčao kontru u prvih 15 minuta ali nije tako često izletao napred. Prilazio sredini povremeno, izvodio aut u više navrata i to radio loše. Zaradio žuti karton u drugom delu, pa ga je Stanković izveo pred kraj – 5,5.

Strahinja Eraković – Fantastičan start u 18. minutu, sprečio pred svojim golom zicer Makabija. Izbegavao da rizikuje, slao lopte nazad kada nije bio siguran i fokusirao se na svoj deo posla. Dvaput ispucao loptu od 46. do 50. minuta, onda se solidno snašao u napadu, posle kombinacije s Bukarijem mada je mogao da padne za penal – 6.

Aleksandar Dragović – Bolje igrao nego u prvom meču, zaustavio Pjeroa i iznervirao ga u 16. minutu. Sprečio Pjeroa i u 41. minutu na prekidu što je bila boljka u prvom meču. Stabilan, liderski se poneo više puta, stalno se usaglašavao sa Milunovićem i to je u prvom delu dobro funkcionisalo. Odmah na početku drugog blokirao dobar šut rivala, pa uklizao Dinu Dejvidu – 7.

Nemanja Milunović – Dobro zatvarao napadače Makabija na zemlji prepoznavao kada da uđe ispred njih. Smireno i vrhunski reagovao u 37. minutu kada je zaustavio čoveka u punom trku kao poslednja prepreka pre Borjana. Uglavnom se dobro rvao sa Pjeroom u sprečavao ga da radi ono što svakako ume. Zato je i zaradio žestok udarac u glavu u 83. minutu kad se našao na travi. Uz Dragovića bio zaista dobar, iako je odbrana primila dva gola – 6,5.

Slavoljub Srnić – Grizao od prvog minuta, ali u nekim situacijama ostajao zajedno sa Kangom spor u povratku pozadi pa se stvarala rupa između veznog reda i odbrane Zvezde, a videli smo već koliko to može da bude opasno. Vraćao se pozadi da bude neka vrsta osigurača kada je odbrana visoko. Igrao rukom pred svojim golom u najgorem mogućem trenutku. Jeste dobro uštopovao Pjeroa pre kontre za 2:0, ali je skrivio penal kad nije smeo, iako ga je Borjan odbranio. U drugom delu jurio Šerija, igrao glavom, borio se – 6.

Gelor Kanga – Grešio je u startu iz nekih „običnih“ situacija i dodavanja koja su delovala jednostavno. Prebačen jednom i „sombrero“, gubio lopte. Ako se izuzme šut za stativu, malo šta je štimalo u prvih dvadesetak minuta. Imao je nezgodan šut s distance u 24. minutu, osim toga se činilo da traži sigurnost u dugim loptama na levu stranu ka Kataiju. Izgubio loptu i kod primljenog gola, kardinalnu grešku napravio u trenutku kad je bilo neoprostivo. Loše šutirao u 51. minutu s 16 metara posle odbitka. Svađao se sa Stankovićem kada je izmenjen u 54. minutu iako je odigrao loše – 5.

Crvena Zvezda vs Maccabi Haifa Foto:PedjaMilosavljevic/STARSPORT

Aleksandar Katai – Šteta za dve šanse u prvih desetak minuta, stiče se utisak da je mogao i bolje. I kod njega se videlo da hoće da dokaže ono što je najavio na konferenciji i uspeo je dok je imao snage. Gradio se, dobro prodirao i na kraju u kumovao golu Pešića datom posle njegovog probijanja s leve strane. U drugom delu se manje video do 70. minuta. Šutirao u 92. minutu iz bližeg ugla, ali utisak je da je ostao bez goriva i to je koštalo njegov tim – 6.

Mirko Ivanić – Dobro se ubacivao ali mu je u nekim momentima falilo brzine. Videla se dobra volja, gurala ga je atmosfera, pa je u 30. minutu malo falilo da pogodi volej na centaršut Bukarija. Majstorski je ispratio akciju kod drugog gola, izbegao ofsajd i sačekao pas Pešića. Napravio veliku grešku koju je ispravio Borjan jer je Kornud presekao pas i pogodio stativu posle golmanove intervencije – 6,5.

Osman Bukari – Sjajno probao da odloži loptu u 12. mi nutu kada je Kanga pogodio stativu. Odlično centrirao i Ivaniću u 30. minutu i zadavao glavobolje po desnom boku. Pokušavao da dribla povremeno, ali ne i da sili. Dobio je mnogo batina i nije imao toliko posla jer su na drugoj strani bili opasno nabrijani Katai i Ivanić. Mogao i bolje možda da reaguje kad je probao da proigra Pešića posle sata igre. Imao šansu u 75. minutu kada je gađao preko gola. Zamenio ga Mustafa – 6.

Aleksandar Pešić – Dve odlične lopte u prostor već u prva dva minuta, prvi put za Ivanića, drugi za Kataija. Katai je bio u boljoj šansi, ali nije iskoristio. Pogodila ga lopta Ivanića u 13. minutu kad nije najbolje pucao iz okreta. Ako tada nije, u 27. minutu jeste jer je imao lakši posao pred golom da ubaci loptu u mrežu. Na pravom mestu u pravo vreme kao Inzagi nekada. Želja ga ponela i da šutne u 39. minutu kad je mogao da nađe Bukarija desno. Zablistao i kod drugog gola kada je nakon pete Kataija asistirao Ivaniću. Koliko je spreman pokazao i punim sprintom posle 63 minuta kad je pritisnuo golmana Makabija da ispuca loptu. Zasluženo ispraćen aplauzima celog stadiona u 78. minutu kada ga je zamenio Pavkov – 8.

Kings Kangva – Veoma dobro kontrolisao loptu u sredini, mada mu je trebalo malo vremena da se zagreje. Brzo hitao ka lopti i u začetku akcija bio bolji nego Kanga, ali nije mogao ozbiljnije da pomogne u navali – 5,5.

Milan Pavkov – Ušao umesto Pešića i jasna je bila namera da se igra visokim loptama, pa šta bude. Upropastio kontru u 87. minutu kada je Mustafi poslao loptu koju ni strip junak Fleš ne bi mogao da stigne. Onda imao najbolju nameru, ali kiksnuo i dao autogol u 90. minutu – 5.

Ibrahim Mustafa i Seku Sanogo – Nedovoljno se videli da se stvori utisak pa ostaju neocenjeni.

BONUS VIDEO Skandal na Marakani, Kanga nije hteo da se podzdravi sa Stankovićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare