Crvena Zvezda vs Maccabi Haifa Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda bez elite.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u grunu fazu Lige šampiona, nakon što su u revanš-meču u Beogradu protiv Makabija odigrali nerešeno, 2:2, i ukupnim rezultatom 5:4 poraženi u dvomeču protiv tima iz Haife.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije slutilo na takav razvoj situacije, pošto je ekipa Dejana Stankovića od samog početka meča bila nešto konkretnija, igrala pametno, kontrolisala dešavanja na sredini terena, a prvi put su opasno pripretili u 12. minutu, kada je Aleksandar Pešić prošao po levom boku, uputio loptu ka Osmanu Bukariju koji je povratnim pasom pronašao Gelora Kangu, a Zvezdin vezista je lepo šutirao. Ipak, nije imao sreće, pošto je pogodio stativu.

U 27. minutu je stadion u „Ljutice Bogdana“ eksplodirao, pošto je Pešić nakon prodora Aleksandra Kataija i loše reakcije odbrane gostiju sjajno ispratio akciju i loptu prosledio u gol.

Odmah potom je i Mirko Ivanić imao sjajnu šansu, pošto je centaršut Bukarija dočekao na volej, ali je lopta završila visoko preko prečke.

Ipak, u 43. minutu došlo je do onoga što su svi priželjkivali – Slavoljub Srnić je izdržao duel na sredini terena, oduzeo loptu, Kanga gurnuo loptu ka Kataiju, on petom pronašao Pešića, Pešić asistirao Ivaniću, a Zvezdin vezista pogodio mrežu.

Usledila je sudijska nadoknada, Srnić je centaršut posle kornera zakačio rukom, dosuđen je penal, Borjan je uspeo da spreči Hazizu da zatrese mrežu, ali umesto da to i definitivno prelomi meč, usledila je katastrofa.

Kanga je u želji da krene u kontru izgubio loptu, Danijel Sundgren raspalio sa oko 30 metara, Borjan je bio dobro pokriven, i mreža crveno-belih se zatresla.

Taj gol kao da je presekao crveno-bele, pa u drugom poluvremenu nisu ličili na sebe, nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku, dok je Borjan u više navrata spašavao stvari.

U 53. minutu viđena je ružna scena, kada je Gelor Kanga trebalo da napusti igru, ali je prvo burno reagovao, potom odgurnuo Ivanića, nakon čega je odbio da se pozdravi sa Dejanom Stankovićem.

Najbliži golu crveno-beli su bili u 57. minutu, kada je Aleksandar Katai iznudio faul na ivici kaznenog prostora, ali je očajno šutirao, pa je lopta završila preko gola.

Činilo se da će meč otići u produžetak kada je u poslednjem minutu dosuđen slobodan udarac nakon faula Mirka Ivanića. Nakon centaršuta, Milan Pavkov je očajno zahvatio loptu, a ona završila u golu, čime je rezultat poravnat na 2:2, pa je Makabi ukupnim rezultatom 5:4 slavio i stigao do mesta u eliti.

Tim iz Haife će tako u Ligu šampiona, a crveno-belima preostaje Liga Evrope, za koju je žreb na programu 26. avgusta.

Crvena zvezda – Makabi Haifa 2:2

(Pešić 27, Ivanić 43 – Sundgren 45+5, Pavkov 90 autogol)

Stadion: „Rajko Mitić“ (Beograd); Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Crvena zvezda: Borjan – Eraković, Dragović, Milunović, Rodić (od 84. Sanogo) – Srnić, Kanga (od 53. Kangva) – Bukari (od 84. Mustafa), Ivanić, Katai – Pešić (od 78. Pavkov)

Makabi Haifa: Koen – Sandgren, Goldberg, Planić, Kornu – Ali Mohamed, Lavi, Šeri – Haziza, Pjero, David (od 72. Atsili)

Crvena zvezda - Makabi Haifa 2:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare