Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić optimističan je po pitanju rada i prihoda kluba u dolazećim godinama.

Zvezda je u prethodnih pet godina redovno igrala evropska takmičenja, tri puta Ligu Evrope i dva puta Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Terzić kaže da je razlika između klubova bila nezamisliva devedesetih godina i poredi Bajern Minhen, koji danas generiše prihod od milijardu evra i Zvezdu koja stvara 40 miliona.

Ništa drugačije nije, kaže Terzić, ni sa ostalim najvećim klubovima koji hoće da osvoje Ligu šampiona. Zato će ona po svoj prilici ostati nedostižna još dugo vremena za klubove sa istoka Evrope.

„Mislim da je jako teško da nešto napravimo u Ligi šampiona, ali ako nastavimo s ovako pametnom politikom možemo doći do četvrtfinala ili polufinala Lige Evrope. Uostalom, blizu smo bili i prošle sezone. Zvezda je prvo došla do finala Kupa UEFA, pa onda osvojila Kup šampiona. Svo to vreme Džajić je bio u klubu. Tim primerom se vodim, ali – korak po korak. Svako gradi svoj put“, kaže Terzić.

Otkrio je i koliko je novca potrošeno za kog igrača u ovom prelaznom roku.

„Vidim da mediji pišu dva miliona evra, ali mi smo Bukarija platitli tri miliona evra. Malog Kangvu smo platili 1,5 miliona evra. Milion evra smo platili Šilju Pešića. To je pet i po miliona evra. Stefana Mitrovića smo platili 600.000 evra, to je 6,1 milion evra. Pa Milunović, Azarov… Puno smo investirali u ovaj tim i nisu slučajno ovakvi rezultati. Izuzetno dobro plaćamo naše igrače i oni su zadovoljni. Sve su to kockice koje moraju da se slože u mozaiku da bi se na kraju rezultat napravio“, rekao je Terzić za Sportal.

Tvrdi da je pre osam godina kada je došao u klub, Zvezda mogla da stvori prihod od deset miliona evra, danas je to 40 miliona, a za nekoliko godina biće 100 miliona.

„Najveća i najmoćnija institucija i organizacija na svetu je ona koja je danas najviše dužna, a to su Sjedinjene Američke Države. Ne meri se snaga i uspeh samo na osnovu duga. Crvena zvezda danas nema visok dug, i o cifri više i ne pričamo. Iznos zna skupština kluba i nema potrebe da to više bude kafanska ili medijska tema, jer Zvezda upravo generiše i očekujem da će u roku od dve godine generisati 100 miliona evra. Ako uđemo u Ligu šampiona, klub će prihodovati 30 miliona evra sada, pa 30 miliona evra sledege sezone, jer će šampion Srbije imati direktan plasman, a sve govori da ćemo biti prvaci. I čvrsto smo uvereni u to. To je 60 miliona evra prihoda, pa po pet miliona evra od prihoda ulaznica. To je 70 miliona evra. Takođe po pet miliona evra od Gasproma, to je 80 miliona evra. Pa između 10 i 20 miliona evra na ime prihoda od transfera igrača, to je oko 100 miliona evra očekivanog priliva u narednom periodu“, rekao je Terzić.

BONUS VIDEO: Kilijan Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare