Foto: Srđan Stevanovic/Starsport

Zvezdan Terzić postigao je dva autogola ovosezonskom evropskom pričom, koja će se završiti bez Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Nesuđeni duel sa Dinamom i situacija oko Miloša Degeneka ostaće bolne tačke Crvene zvezde, čak i ako se plasira u Ligu Evrope preko Kluža.

Najutešnija opcija Zvezde je Liga konferencija, a Liga Evrope pokazala se kao realnost i takmičenje po meri, u kom se Zvezda dobro pokazala u prošloj sezone, došavši do nokaut faze i dvomeča protiv Milana bez poraza.

U trenucima dobrih rezultata i uspeha, Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, je nekoliko puta pompezno najavljivao potencijalni duel sa Dinamom iz Zagreba, u želji da se vidi ko je najbolji klub na Balkanu.

Kada je došlo do prilike da se duel zakaže, Zvezda je zatajila.

„Pre žreba smo rekli da Liga Evrope nikad nije bila jača. Ovi klubovi koji su bili nosioci su sve klubovi koji su dostojni Lige šampiona. Priželjkivali smo klubove kao što su PSV, Dinamo iz Zagreba, Briž, ali posebno Dinamo, da im pokažemo da smo najjači klub u regionu“, rekao je Terzić krajem 2020, kada je Zvezda dobila Milan, a Dinamo je tada došao do četvrtfinala i ispao od Viljareala.

Godinu ranije, Zvezda je eliminisala Jang Bojs u plej-ofu za Ligu šampiona, a pred žreb za grupnu fazu elitnog takmičenja takođe je izdvojio Hrvate.

Foto: EPA-EFE/Piotr Nowak

„Nemamo želje, ali bih voleo da dobijemo Dinamo samo da bismo pokazali na terenu ko je bolji. Mislim da je Zvezda najbolji i najveći klub u regionu. Sigurno je da bi taj meč izazvao predigre van terena koje nemaju veze sa sportom, a koje bih voleo da izbegnemo“, pričao je tada Terzić.

Sada, Terzić se po tom pitanju ne oglašava, jer i nema toliko željenog duela sa Dinamom. S obzirom na to kako izgleda igra crveno-belih, možda je i bolje po šampiona Srbije.

Drugi autogol funkcionera Zvezde jeste situacija sa Degenekom, a opet se može napraviti paralela sa Dinamom i u ovom slučaju.

Naime, poznato je kako Dinamo prodaje svoje igrače, hvaleći ih šalje sa mašnicom preko granice uz ozbiljne sume novca.

Miloš Degenek; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na Marakani, unižavao se sopstveni igrač koji je klubu doneo Ligu šampiona u dva navrata, kao nedovoljno kvalitetan u aktuelnom trenutku, a govorilo se i o odlasku Milana Pavkova,

„Pavkov je igrač kog izuzetno cenim i on je uvek potreban ekipi. Možda ne kao starter, ali može da donese kvalitet sa klupe. Dao je dva gola Liverpulu, gol Milanu, tu su pogoci Partizanu. Zaista ima neverovatnu statistiku i uz sve opravdane kritike na njegov račun, on nam treba. Obavio sam razgovor i sa Degenekom juče. On je mnogo dao Zvezdi, ali mi rastemo kao klub i u skladu sa tim rastu zahtevi. Igrači koji su imali veliki udeo u prethodnim uspesima su sada na klupi i pokušavaju da se izbore za mesto u timu, ali to je normalno, rastemo kao klub, po kvalitetu igrača, tima, rezultatima, rejtinzima na ranking listi i slično“, smatrao je generalni direktor Zvezde u julu ove godine.

Ostaje nejasno kako klub misli da profitira od igrača koji se javno nipodaštava uz slanje na klupu, pa se vraća u tim da se „vadi kestenje iz vatre“.

Niti je Degenek prodat, niti se Zvezda usrećila sa tenzičnom situacijom koju je stvorila sa Degenekom i Pankovim.

Na Dinamo će Zvezda morati da pričeka, a usput, na situaciji sa Degenekom možda i izvući pouke o prodaji igrača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram