Federiko Makeda, bivši špic Mančester junajteda, nalazi se na meti Crvene zvezde
Berbatov, Runi i Makeda dok su bili u Mančester junajtedu; Foto: EPA/ROBIN PARKER

Crvena zvezda je rešila da razgali navijače ovog utorka - Gelor Kanga se vraća na "Marakanu", a srpski šampion bi mogao da dovede i Federika Makedu (28).

Zvuči pomalo neverovatno, ali je bivši špic Mančester junajteda od ranije na radaru crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

U Ljutice Bogdana pomno prate iskusnog italijanskog napadača, samo što je transfer, za razliku od Kanginog povratka, za sada daleko od gotovog.

Kako saznaje Nova.rs, Makeda jeste opcija za pojačanje u napadu, ali je i u igri i dalje i Brazilac Anderson iz portugalskog Famalikaa.

Takođe, nije izvesno da će neko od njih doći ukoliko neko od špiceva ne napusti Zvezdu, a tu se pre svega misli na Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija.

Ni Tomane ne blista u samom napadu, dok je Nikola Krstović neko ko tek treba da se dokazuje u crveno-belom, i njihov status se ne dovodi u pitanje.

PROČITAJTE JOŠ Svaka greška biće skuplja, ovo nije redovna Superliga

Makeda sa 28 godina (puni 29 u avgustu) je daleko od toga da je rekao poslednju reč na terenu, naprotiv, ali… Prethodnih sezona je bio i daleko od mogućnosti koje je najavio kao tinejdžer u dresu slavnog engleskog kluba.

Foto: EPA/ROBIN PARKER

Iako je član Mančestera zvanično bio do 2014, najviše vremena proveo je na pozajmicama u Engleskoj, Italiji i Nemačkoj, da bi do 2016. bio član Kardifa.

Ni tamo se nije naigrao, pa je zadužio opremu Novare (2016-2018), a kao poslednji klub mu se vodi Panatinaikos, za koji je na 23 utakmice postigao 12 golova. Sa „zelenima“ iz Atine ima ugovor na još godinu dana.

Navodno, Makeda ima unosne ponude iz Saudijske Arabije, pa je pitanje koliko će i Zvezdino čekanje uticati na izbor nove sredine. Sa jedne strane milionska plata na Bliskom istoku, sa druge srpski prvak i borba za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ Naši klubovi u Evropi: Test tri dana pre meča – pa na teren

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare