Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je pobedom nad Araratom obezbedila jesen na internacionalnoj pozornici i priliv dodatnih 2,92 miliona evra za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, kao i još 2,2 miliona evra na osnovu "akcija", čime je ovosezonska zarada crveno-belih u UEFA takmičenjima stigla do sigurnih oko 6,5 miliona evra.

Prvi priliv u kasu kluba iz Ljutice Bogdana predsavljalo je samo učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona za koje je predviđena premija od 260.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ

Dodatnih 280 hiljada donela je pobeda nad Evropom, dok je 380 hiljada vredeo trijumf nad Tiranom.

Tim Dejana Stankovića nije ostao kratkih rukava ni u porazu, te je posle eliminacije od Omonije „zaradio“ još 300 evra.

Na pomenute prihode treba dodati 2.214.330 evra koliko crveno-belima pripada od „akcija“ Lige Evrope.

Naime, učesnici grupne faze Lige Evrope, zavisno od pozicije na listi klubova raspoređenih po UEFA koeficijentu dobijaju „deo kolača“, a Crvenoj zvezdi kao 18. od 32 kluba pripada oko 2,2 miliona evra.

Gotovo izvesno je da će se zarađena suma do kraja evropskog puta značajno uvećati jer svaka pobeda u grupnoj fazi donosi dodatnih 570.000 evra, a remi 190.000 evropskih novčanica. Premija za eventualni plasman u nokaut fazu sa prvog mesta donosi milion evra, a upola manja je premija ukoliko se isti uspeh ostvari kao drugoplasirani u grupi.

Kad se sve sabere, eventualnim plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope Zvezda bi stigla do bar osam miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar