Beograd, Crvena Zvezda, TSC, fudbal, utakmica
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su TSC 3:1 u meču šestog kola Superlige Srbije i upisali četvrti trijumf u pet odigranih mečeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su sprečili iznenađenje, jer je TSC imao prednost od 25. minuta i odigrali su prilično dobro tokom nekih sedamdesetak minuta meča.

Prvo poluvreme bilo je opomena Zvezdi da protiv TSC nema opuštanja. Igrači Mladena Krstajića su dočekali prvu grešku ili slabiju intervenciju da postignu pogodak za iznenađenje oko desetak hiljada ljudi na Marakani.

Zvezda je prva zapretila, udarcem Milana Pavkova već u drugom minutu, kada je golman Filipović sačuvao svoju mrežu.

Do isteka 25. minuta nije bilo toliko kvalitetnog fudbala, ali se nakon gola TSC-a sve promenilo.

Na sredini je Stanojlović privukao dvojicu igrača Zvezde, odložio je pas za brzonogog Zeca, a Đuro je istrčao četrdesetak metara pre nego je izdriblao Strahinju Erakovića i rutinski matirao Milana Borjana za 1:0.

Beograd, Crvena Zvezda, TSC, fudbal, utakmica
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Od tog trenutka Zvezda se razigrala, shvatila je da nema mesta šali i samo četiri minuta kasnije Milan Gajićć je na desnom boku dobio dugu loptu od Mirka Ivanića.

Još dok je ona bila u vazduhu, odložio ju je za Nenada Krstičića, a Krstičić je volejem kakav se ne viđa često, „pocepao mrežu“ za 1:1.

Zvezda je do kraja poluvremena pretila i udarcima Sanoga, Pavkova i Dragovića, dok je Zec imao još jedan zicer u 30. minutu kada je Borjan odbranio fantastično.

Treba napomenuti da je Zvezdi poništen gol u 17. minutu, zbog toga što je u začetku akcije Ben bio u ofsajdu pri dodavanju Dragovića.

Beograd, Crvena Zvezda, TSC, fudbal, utakmica
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U nastavku je Stanković uveo Kataija i Rodića, a zamenili su Nikolića i Pankova. Samo šest minuta bilo je potrebno Kataiju da stvori tri šanse i iz treće pogodi za 2:1.

Dobio je loptu u šesnaestercu od Gajića, šutirao iz prve u levi ugao gola Filipovića i golman TSC-a je ostao nemoćan.

Zvezda je do 70. minuta imala još nekoliko prilika, a jednu od boljih propustio je Mirko Ivanić kada je driblingom izbacio dvojicu igrača TSC-a, a onda je promašio.

Ben je postavio konačan rezultat u 79. minutu kada mu je Katai asistirao sa leve strane, a Komorcu nije ostao težak zadatak nego samo da sa tri, četiri metra zakuca loptu u mrežu.

Katai je u nadoknadi imao još jednu veliku šansu da se upiše u strelce, ali mu je Filipović odbranio zicer i ostalo je 3:1.

Drugo poluvreme u toku Crvena zvezda – TSC 3:1 (1:1)

(Krstičić 29, Katai 51, El Fardu Ben 79 – Zec 25)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Sudije: Milan Mitić, Čedomir Andrejić, Miloje Milićević

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Pankov (od 46. Rodić), Dragović, Krstičić (od 57. Kanga), Sanogo, Nikolić (od 46. Katai), Ivanić, El Fardu Ben, Pavkov. Trener: Dejan Stanković.

TSC: Filipović, Stojković (od 62. Vukić), Tomanović, Stanojlović (od 62. Krstić), Klimako Pinto, Banjac, Varga, Antonić, Zec, Đakovac, Petrović. Trener: Mladen Krstajić.

Drugo poluvreme:

90+3 KRAJ – 3:1! Zvezda je nanizala nekoliko dobrih šansi ali ostala bez gola

Imao je Katai odličnu priliku u nadoknadi da učini pobedu još ubedljivijom, ali to nije uspeo da izvede.

79′ GOOOL! Ben pogađa za 3:1

Bio je sam pred golom TSC-a, Katai ga je uposlio sa levog krila posle dobrog prodora na toj strani i Benu je ostalo samo da sa nekoliko metara zakuca loptu pod prečku gola Filipovića.

Beograd, Crvena Zvezda, TSC, fudbal, utakmica
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

76′ Zvezda pritiska rivala

Sve vreme se igra pred kaznenim prostorom TSC-a, tim iz Bačke Topole se sve vreme brani i nema šansi za kontre iz kojih je pokazao da je opasan.

69′ Sjajan potez Ivanića

Driblingom je izbacio dvojicu igrača TSC-a, a onda je šutirao. Efektno, ali na kraju neprecizno.

66′ Promene i u TSC-u, nešto mirnija igra

Zvezda je spustila loptu, nije stvarala ozbiljne šanse, ali ih nije imao ni TSC.

Beograd, Crvena Zvezda, TSC, fudbal, utakmica
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

58′ Opasan šut Tomanovića, Borjan brani

Bio je golman Zvezde na lopti, ali nije bilo nimalo naivno, jer je Tomanović pucao sa tridesetak metara.

57′ Izašao strelac gola za Zvezdu

Krstičić ustupa svoje mesto Geloru Kangi, izgleda da još uvek nije spreman za svih 90 minuta, a možda je Stanković samo hteo da osveži vezni red.

51′ GOOOL! Zvezda vodi 2:1

Gajić je dobio loptu desno, spustio je kroz noge svog čuvara za Kataija, a ovaj je iz prve šutirao snažno i precizno sa desetak metara i pogodio metu.

Beograd, Crvena Zvezda, TSC, fudbal, utakmica
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

48′ Katai odmah preti, Ivanić u šansi

Prvo je šutirao, a onda je centrirao za Ivanića, a crnogorski internacionalac je glavom pucao preko gola.

46′ Odmah izmene Stankovića

Morao je trener Crvene zvezde da izvrši neke promene na startu drugog dela pa su Milan Rodić i Aleksandar Katai zamenili Radovana Pankova i Veljka Nikolića.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45+3 Zvezda za nijansu bolja do kraja

Manja ležernost u odbrani crveno-belih je kažnjena, nakon toga su se oni uzdigli i zaigrali bolje do poluvremena, pa je i izjednačila mada je imala šansi i za preokret.

43′ Sada je Dragović bio u šansi

Ben je centrirao iz kornera, Dragović se snašao na desetak metara, izborio se za prostor i šutirao glavom, ali je ciljao malo pored stative. TSC je imao sreće.

38′ Pavkov mogao do preokreta

Glavom je probao stameni napadač Zvezde sa sedam, osam metara, ali udarac nije bio dovoljno jak.

Foto: Starsport

36′ Šansa za Sanoga

Zvezda je mogla da preokrene, ali je Sanogo promašio šut sa devet metara.

30′ Odmah šansa za TSC!

Borjan je spasao svoj gol odbranom Zecu, sada sve pršti na obe strane na Marakani.

Foto: Starsport

29′ GOOOL! Krstičić poravnava rezultat na 1:1

Sjajna akcija igrača Zvezde završena je volejem Nenada Krstičića. Dobio je Gajić loptu na levom krilu, iz dodira ju je prosledio Krstičiću, a vezista je opalio sa 16 metara. Za sve to vreme i tri kontakta, lopta nije ni dodirnula zemlju.

25′ GOOOL! Zec postiže pogodak za TSC

Gosti vode na Marakani posle sjajne akcije u kojoj je Stanojlović privukao dvojicu štopera Zvezde, a onda odložio pas za Zeca. Đuro je veoma brzo istrčao četrdesetak metara, onda fintom sjajno predriblao Strahinju Erakovića i lagano matirao Milana Borjana udarcem po zemlji.

18′ Nova šansa za domaće!

Krstičić je tukao iz sve snage nisko ka golu TSC-a sa dvadesetak metara, odbranio je to Filipvoić, odbio je loptu do Pavkova koji se nije najbolje snašao i šutirao je traljavo pored gola.

17′ Zvezdi poništen gol zbog ofsajda

Dragović je uposlio Bena, ovaj je poslao loptu Gajiću na bok, a u nastavku akcije je Pavkov sa distance postigao pogodak. Gol je poništen jer je Ben bio u nedozvoljenoj poziciji, a to je potvrđeno i VAR proverom.

13′ Ben pao posle duela sa golmanom

Dobio je pas kroz odbranu, povukao je loptu, ali je dao sebi predug for i Filipović je stigao da ga zatvori, pre nego ga je Ben prevario.

7′ Zec je lukavo probao da pobegne odbrani

Hteo je ofanzivac TSC-a da se provuče između dvojice igrača Zvezde dobrom varkom tela, ali nije uspeo, pa je prilika propala. Na drugoj strani su se igrači TSC-a sabili u sredini i izblokirano je nekoliko pokušaja udaraca Zvezde.

2′ Velika šansa za Zvezdu

Milan Pavkov se našao u prilici, dobio je loptu u napadu, izašao ispred golmana i šutirao sa oko 16 metara, ali je Filipović dobro istrčao i skratio mu ugao, pa je odbranio.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar