Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dejan Stanković proslavio je jubilej protiv Mačve iz Šapca, 50. put je vodio Crvenu zvezdu, a sada bi mogao da "napadne" novu brojku.

Zvezda je Mačvu pobedila sa 4:0, što je dodatno podiglo efikasnost šampionu Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda ima impresivnu gol razliku od 70:10 u 26 odigranih mečeva, što znači da tim Dejana Stankovića ima prosek od 2,69 golova po meču.

Ukoliko se ovaj trend održi, Zvezda će imati više od 100 pogodaka u ovoj sezoni, što će biti posebno impozantan podatak.

Uz broj datih golova, utisak ostavlja i defanziva, pa Stanković ima priliku da nadmaši i Vladana Milojevića, kome je upravo ovaj aspekat igre bio zaštitni znak.

Suštinski, problem Zvezdi u napadu na rekord može da napravi samo Partizan, kom je Zvezda poslednji put tri gola dala 12. septembra 2015. godine, kada su Vijeira i Katai režirali trijumf od 3:1.

Poslednju pobedu, Zvezda je zabeležila 25. aprila 2019. godine sa 2:1, a ovaj put tim Dejana Stankovića biće domaćin 7. aprila u 30. kolu.

Do tada, Zvezdu čekaju utakmice protiv Voždovca na „Krovu“, Mladosti na Marakani i Napretka u Kruševcu.

Nakon derbija, Zvezda gostuje Javoru, pa čeka Radnik, ide u Inđiju, sa Vojvodinom se derbi igra 29. aprila.

Završnicu čine parovi Rad – Crvena zvezda, Crvena zvezda – Zlatibor i OFK Bačka – Crvena zvezda, u poslednjem kolu, branilac titule čeka ekipu Metalca.

Foto: Starsport

Zvezdi je dovoljan prosek od 2,5 golova po utakmicu da dođe do stotke, a zanimljivo je da je klub ovom rekordu bio blizu u sezoni 2000-2001, kada je titula osvojena uz 93 pogotka, doduše u formatu sa četiri utakmice manje (34 kola).

Teška je verovatnoća da se može nadmašiti rekord Partizana iz sezone 1999-2000, crno-beli su tada dali 111 golova, ali su ostali bez titule – bili su drugi.

Zvezda je tada osvojila šampionat sa 105 bodova, Partizan je imao 101, a kuriozitet je da se tada igralo 40 utakmica, jer je 21 klub bio u ligi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar