Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mačvu sa 4:0 (2:0) u 22. kolu Superlige Srbije.

Crveno-beli su upisali novi trijumf u domaćem prvenstvu, ukupno 24. u 26 kola, a sef Mačvana je na vreme otključao Aleksandar Katai.

PROČITAJTE JOŠ...

Ofanzivac Zvezde je izveo pravu majstoriju u 10. minutu kada je sa 15 metara iskosa sjajno šutirao i matirao golmana Perića.

Da se vraća u staru formu videlo se i u 88. minutu susreta, kada je iz prve iskoristio asistenciju i plasirao loptu pored nemoćnog golmana gostiju.

Beograđani su u prvom poluvremenu nastavili za napadima, a sledeći put su inicijativu naplatili u 24. minutu.

Beograd, 11.03.2021.
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Mirko Ivanić je dugom loptom promenio stranu, pronašao Gajića koji je iz prve vratio do Pavkova. Napadač Zvezde se odlično snašao i klizećim startom doveo Zvezdu do 2:0.

Treći pogodak za Zvezdu bio je delo Alekse Vukanovića koji je u padu glavom matirao Perića, na asistenciju Marka Gobeljića.

Crveno-beli su od početka dominirali, a Mačva je u 90 minuta imala samo nekoliko pravih pokušaja poput šuta Trimanovića u 55. minutu koji je Milan Borjan uhvatio.

Crvena zvezda – Mačva 4:0 (Katai 10, 88 Pavkov 24, Vukanović 79)

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: Bez publike Sudija: Jovan Šegrt.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Rodić (od 72. Gobeljić), Degenek, Pankov, Petrović (od 67. Srnić), Nikolić, Katai, Ben (od 67. Vukanović), Ivanić (od 46. Kanga), Pavkov

Mačva: Perić, Pejović (od 46. Subotić), Kremenović, Obrovac, Dabić, Panić, Ćirković, Kočar, Knežević, Mijailović, Trimanović (od 67. Đoković)

Drugo poluvreme u toku: Crvena zvezda – Mačva 2:0 (Katai 10, Pavkov 24)

88′ Majstorski gol Kataija.

Još jednom je pokazao Katai da se vraća u staru formu. Iskoristio je dodavanje iz vezne linije i iz prve šutirao sa vrha kaznenog prostora i plasirao loptu pored golmana rivala.

79′ Vukanović ušao u igru, pa postigao pogodak.

Centirao je Milan Gajić, lopta je stigla do Marka Gobeljića koji je spustio loptu do peterca, a Vukanović je u padu glavom savladao golmana rivala za 3:0.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

70′ Kanga zapretio iz slobodnog udarca.

Imala je Crvena zvezda slobodni udarac sa 20 metara od gola rivala, a nakon kratkog dogovora sa Kataijem, taj udarac je izveo Kanga. Ipak, golman Perić je uspeo da skrene udarac u korner.

69′ Kakva šansa za Zvezdu!

Protrčao je Vukanović pored rivala, dodao do Kataija koji je napravio jedan lažnjak, šutirao, ali je njegov udarac izblokirao Dabić.

67′ Izmene u oba tima.

Umesto Trimanovića je na terenu ušao Đoković u redovima Mačve. Sa druge strane, Aleksa Vukanović će zauzeti mesto polušpica umesto El Fardu Bena, dok je Slavoljub Srnić zamenio Njegoša Petrovića.

55′ Mačva zapretila!

Mačva je napravila brzi kontranapad, a dobar pokušaj Trimanovića uspeo je odbranio Milan Borjan. Odgovorio je sa druge strane Njegoš Petrović, ali nije uspeo da postigne treći pogodak za crveno-bele.

49′ Ben u šansi.

Gavrić je zavrnuo loptu ka sredini, Nikolić je šutirao, a Ben je skrenuo tu loptu na putu ka golu. Prohujala je ta lopta pored leve stative golmana Perića.

46′ Izmene na poluvremenu.

Kanga je zamenio Mirka Ivanića u redovima crveno-belih, dok je Subotić zamenio Pejovića u Mačvi.

Prvo poluvreme: Crvena zvezda – Mačva 2:0 (Katai 10, Pavkov 24)

40′ Pokušaj Kataija unutrašnjom stranom.

Lopta je na putu ka golu udarila jednog od rivala i izašla u korner. Nakon udarca iz ugla Zvezda nije zapretila.

38′ Pokušaj Pavkova levom nogom.

Visoki napadač je nakon dodavanja Bena najpre „zalomio“ rivala, napravio sebi prostor, ali je slabijom levom nogom to poslao visoko preko prečke Mačve.

35′ Zvezda konstantno napada, ali bez završnog šuta.

Crveno-beli gotovo neprestano imaju loptu u nogama, ali je izostala realizacija. Uspevao je Katai da napravi prednost, ali ne i da pogodi mrežu Perića.

26′ Nikolić pogađa obe stative!

Ušao je u kazneni prostor, napravio slalom u odbrani rivala, a onda pogodio stativu. Od desne stative se ona odbila u levu, ali nije bilo drugog igrača Zvezde da loptu sprovede u gol.

24′ Pavkov za 2:0!

Odigrao je Mirko Ivanić na desnu stranu ka Milanu Gajiću, a on iz prve vratio u kazneni prostor gde je Pavkov klizećim startom spakovao loptu iza leđa golmana Perića. Crveno-beli ni u jednom momentu nisu prestali da napadaju gol gostiju.

22′ Očajan udarac Gajića.

Centrirao je Katai sa leve strane, ali je Gajić loše otvorio stopalo, te je lopta završila visoko iznad prečke.

19′ Pritisak crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde saterali su rivale iz Mačve u kazneni prostor, ali nijedan centaršut nije stigao do Pavkova. Crveno-beli često menjaju strane i tako traže pukotinu u odbrani rivala.

12′ Idealna prilika za Zvezdu.

Prošao je po desnoj strani Gajić, dodao do peterca, a golman Perić je odbranio pokušaj Gavrića iz neposredne blizine.

10′ Majstorija Kataija za gol Zvezde.

Ušao je Katai u kazneni prostor rivala, a onda iskosa sa desne strane matirao golmana Perića. Majstorija ofanzivca crveno-belih za prednost Zvezde od 1:0

6′ Prva prilika za Crvenu zvezdu.

Nakon prekida koji je izveo Ben loptu je glavom zakačio Radovan Pankov, ali je njegov udarac prošao malo pored gola gostiju.

1′ Krenuo je meč na stadionu „Rajko Mitić“!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar