Dušan Đorđević, Foto: Starsport

Dušan Đorđević, trener Radnika iz Surdulice objasnio je za Nova.rs kako je njegov tim i drugi put u dva meča ove sezone iznenadio Crvenu zvezdu.

Surduličani su u ponedeljak remizirali s crveno-belima 1:1 na stadionu „Rajko Mitić“, a jedini gol za Radnik postigao je Bogdan Stamenković u 83. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi meč u Surdulici Zvezda je izgubila sa 2:1, tako da je Radnik, ove sezone, za sada jedina ekipa koja je uzela četiri boda prvaku države.

„Nema neke ključne tačke koliko ima u nekom trenutku. Prva utakmica je bila između Zvezdinih evropskih, druga posle utakmice sa Bragom. Ima tu i fizičkog i emotivnog pražnjenja. Nama ne treba veći motiv od onog da igraš sa Zvezdom, ali smo na obe utakmice izgledali prilično ozbiljno. U ponedeljak možda i ozbiljnije nego u oktobru“, počeo je Đorđević priču za Nova.rs.

Bio je svestan da će njegov tim bar u nekim momentima biti podređen na terenu. Zvezda je imala nalete gde je nizala šansu za šansom, ali je jedini pogodak dala iz penala u 36. minutu.

„Protiv Zvezde znaš da ćeš u nekom momentu sigurno biti u podređenom položaju, znaš da ćeš morati da istrpiš defanzivno i da iz neke kompaktnosti možeš da stvoriš sebi šansu u napadu. Te dve stvari moraju da budu povezane, ali neću da pametujem, mnogo stvari treba da se poklopi. Možeš da staneš nazad, pa da primiš gol, dva, tri i da se ne pitaš mnogo. Zato neke stvari treba da se poklope“, priča Đorđević.

„Pokušavaš da rizikom ugroziš protivnika, da ne kažeš samo – e ja sam stao nazad i čekam da me nokautirate. Pokazali smo da i mi pretimo nečim. Mogla je i utakmica da ode u drugom smeru, da oni daju drugi penal, pa da i ne pričamo o svemu tome“.

Otkrio je trener Radnika i šta je rekao igračima pred utakmicu, u kojoj je, osim Seku Sanoga, Dejan Stanković od starta izveo najjači sastav na teren.

Foto: Starsport

„Ja sam njima pred samu utakmicu rekao, znajući da smo napravili ono čudo u Surdulici i znajući da će biti teško, rekao sam: ‘Ok, uopšte nije sramota izgubiti na Marakani, gubile su i najveće ekipe na svetu, ali je sramota ne dati maksimum’. Samo sam na tome insistirao. ‘Šta god da bude, samo da vi budete ponosni kad izađete s terena. Da li je rezultat ovakav ili onakav, šta sad da radimo. Od Zvezde su gubili mnogi’. Tako sam to potencirao i na poluvremenu, iako smo gubili 1:0. Nemam šta da zamerim, borba, trud, sve, dva penala, samo da ostanemo isti – da damo maksimum, možda dođe nagrada. To mi je bilo u glavi. Samo da se ne odustaje, a nije sramota izgubiti na Marakani“, objasnio je Đorđević.

Kako je meč odmicao, a rezultat se nije menjao sa 1:0 posle penala Aleksandra Kataija, šef struke Radnika „grickao je usnu“ i nadao se šansi. On i Stanković su istovremeno menjali po tri, odnosno po dva igrača.

Dušan Đorđević, trener Radnika, Foto: Starsport

Jedan od petorice koje je uveo Đorđević na kraju je dao gol za Radnik.

„Bio sam nekog razmišljanja da Stanković to radi jer je imao veliku potrošnju u prethodnim utakmicama, pogotovo Braga. Planirao sam da menjam igrače zbog nekog svog plana, ne da bih se izmenama ‘gađao’ sa Stankovićem. Nekako i posle kad su bile ove dve zamene, nisam toliko obraćao pažnju, koliko sam mislio da ćemo napraviti neku šansu. Na 1:0 sam mislio samo da ostane tako i nekako ‘biće šansi’. Čak i Bogdan kad je ulazio, mislio sam da će on probiti i asistirati, da napravimo neko čudo. Kad bismo mi treneri pogađali šta će se dešavati, bili bismo čarobnjaci. Oni imali pokušaje, ali ne daju drugi gol i verovao sam da će jedna, dve šanse da nam se nameste. Makar na svežinu i hitrinu igrača koji su ušli. To mi je bilo u glavi“, priča Đorđević.

Foto: Starsport

Njegovom timu sada predstoji takmičarski značajniji meč od onog u ponedeljak, jer ove sedmice Radnik igra i protiv Mladosti iz Lučana.

„Utakmica sa Lučanima u nedelju, biće po teškom vremenu i terenu. Mnogo je tu vode i blata, ali to je možda najvažniji meč u polusezoni. Ako uspemo da zaokružimo pobedom, možemo polusezonu da proglasimo uspešnom. Na kraju krajeva, došao sam iz nekog tog razloga što je bilo problema i ako bismo tu osvojili bodove, mogli bismo da kažemo da smo uspeli. Ako ne, onda bi nam ostao gorak utisak jer smo u nekim utakmicama blistali, a na nekim gde je trebalo da osvojimo bitne bodove, da nismo uspevali. Polovičan utisak bi bio. Zato mislim da je kvalitetna ekipa ona koja ima kontinuitet, a bljesak je samo bljesak“, zaključio je Dušan Đorđević za Nova.rs.

BONUS VIDEO – Delije u Inđiji i skandiranje protiv Bjekovića: Ne damo vam novog Toleta

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar