Bogdan Stamenković slavi gol protiv Zvezde, Foto: Starsport

"Kad sam dao gol Zvezdi, to je bilo kao da sam na nekom terminu fudbala", opisuje Bogdan Stamenković, napadač Radnika iz Surdulice.

Ušao je u igru u 72. minutu i tek što se malo zagrejao na hladnom terenu „Rajko Mitić“, u ponedeljak je servirao „hladan tuš“ igračima u crveno-belim dresovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Igrao se 83. minut kada je Stamenković postigao pogodak glavom i postavio konačan rezultat meča 20. kola Superlige, 1:1.

Dan kasnije, Bogdan je za portal Nova.rs opisao zbog čega mu je kao navijaču Partizana posebno drago što je dao gol njegovom večitom rivalu.

„Još uvek nisam svestan šta sam postigao. Možda ste videli da sam ja veliki Grobar i bukvalno sam presrećan. Juče nisam bio svestan šta sam uradio, danas su malo slegle emocije i iskreno – nema lepšeg osećaja. Ovo mi je za ceo život, a cela ekipa je iznela utakmicu. Svi su heroji na neki način, samo je taj gol bio kao šlag na torti“, kaže Bogdan za Nova.rs.

Crveno-beli su imali dva penala, jedan je realizovao Aleksandar Katai, drugi je isti igrač promašio i ako se izuzme kiks kod faula nad Strahinjom Erakovićem za prvi jedanaesterac, golman Radnika Stefan Ranđelović branio je odlično.

„I pre utakmice smo pričali nešto da Stefan baš protiv Zvezde uvek nekako upali ‘hobotnicu’ i ne može da mu se da gol. Hvala Bogu što je i juče bilo tako. Verujemo u njega i ovo nas ne čudi, što ovako brani, normalno je. Dobar je momak i biće veliki golman“, veruje Stamenković.

Na pitanje šta mu je prolazilo kroz glavu u 83. minutu kada je svojim trzajem glavom šokirao oko 4.000 ljudi na Marakani, kaže da je tada bio maksimalno hladnokrvan.

„U toj situaciji sam stvarno bio hladan kao da sam imao milion ovakvih šansi. Ne znam šta se desilo u mojoj glavi, mi napadači imamo te situacije, ali juče kao da sam bio na nekom terminu, tako je izgledalo to. A onda kad je lopta ušla u gol, onda je svašta nešto bilo u glavi. Nisam znao gde ću prvo“, priznaje Stamenković.

Društvenim mrežama se sada masovno deli njegova fotografija u dresu kluba iz Humske. Dvadesettrogodišnjak je do sada igrao za Spartak iz Subotice, Feniks i od pre dve godine je u Radniku, ali za sve to vreme prati i navija za Partizan.

Foto: Starsport

„Uh, otkad znam za sebe, iskreno. Moj otac i moj deda su navijači Partizana. Išao sam i na utakmice Partizana kao klinac, sve dok nisam otišao u Suboticu da živim sam i igram tamo. Uvek kad mogu, odem na utakmicu, tako da kad god mogu, odem i sada. I biće mi još draže ako moj gol doprinese tome da Partizan osvoji titulu. Tad bi mi bilo još draže“, kaže nam.

Naglašava da crno-beli već dugo nisu uzeli titulu, od 2017. godine i dodaje: „Mislim da je sada vreme“. Crno-beli su trenutno dva boda ispred Zvezde, ali imaju šansu da posle utakmice sa Metalcem odu na +5.

Ipak, Stamenković i ostali saigrači moraju već danas da razmišljaju o sledećem rivalu, ekipi Mladosti iz Lučana i kako da što spremniji dočekaju taj meč u nedelju.

„Znate kako, mi svaku utakmicu koju ‘moramo’ da dobijemo, počnemo nešto traljavo ili, eto imali smo Kragujevac, Kolubaru, praktično zicere kod kuće, jer Radnik važi za tvrdog domaćina i teško gostovanje. E sad, mislim protiv Lučana da će nas i Bog pogledati i da se mi smirimo u glavi, stabilizujemo, jer znamo koliko nam je bitan meč, da dobijemo i odemo na pauzu srećni i zadovoljni“, zaključio je Bogdan Stamenković.

BONUS VIDEO: Navijanje Grobara i bakljada navijača Anortozisa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare