Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez)

Košarkaši iz Srbije imali su zapažen učinak protekle nedelje, a posebno inspirisan za sjajne partije bio je aktuelni MVP NBA lige, Nikola Jokić.

Jokić je sa Denver Nagetsima odigrao četiri utakmice, i za to vreme zabeležio dve pobede i dva poraza. Prvo je protiv Čikago Bulsa ubacio 17 poena uz 12 skokova u porazu 109:97, potom je protiv Nju Orleans Pelikansa brojao do 39, uz po 11 skokova i asistencija u trijumfu 120:114, a u dva vezana meča sa San Antonio Sparsima je imao učinak od jednog tripl-dabla i jednog dabl-dabla.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvo je u meču koji je tim iz Teksasa dobio 123:111 ubacio 22 poena, dodao 13 skokova i 10 asistencija, dok je u drugom koji su Nagetsi dobili 127:112 brojao do 35 poena uz 17 skokova, a za treći vezani tripl-dabl učinak nedostajale su mu dve asistencije.

U NBA ligi nastupio je i Nemanja Bjelica, koji je protiv Orlando Medžika (pobeda 126:95) ubacio 10 poena, protiv Portland Trejlblejzersa je ubacio osam poena, dok je meč protiv Filadelfija Seventisiksersa (trijumf File 102:93) okončao sa tri poena. Uprkos tome, njegova ekipa je potvrdila da se nalazi u neverovatnoj formi i jedan je od ranih favorita za visoko mesto pred plej-of.

Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelica; Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu)

Aleksej Pokuševski je nastupio na četiri meča, a u pobedi nad Detroit Pistonsima 114:103 je ubacio dva poena uz šest skokova za Oklahoma Tander. Protiv Toronto Reptorsa (pobeda 110:109) je ubacio tri poena, protiv Los Anđeles Lejkersa (poraz 116:95) sedam poena, dok je u porazi od Dalas Maveriksa 103:84 imao četiri poena i čak devet skokova.

Kada je u pitanju „stari kontinent“, u Italiji je Miloš Teodosić igrao u pobedi nad Kremonom i u dresu Virtusa je ubacio devet poena uz pet asistencija.

U Španiji nastupa veliki broj igrača iz Srbije, a najbolju partiju pružio je Dejan Kravić u porazu njegovog Burgosa od Mursije 102:84, pošto je ubacio 11 poena uz šest skokova.

U malom srpskom derbiju Vanja Marinković je ubacio četiri poena u pobedi Baskonije nad Bilbaom za koji nastupa Stefan Peno, koji je takođe ubacio četiri poena.

Dejan Todorović je protiv Barselone (poraz 75:60) imao samo jednu izgubljenu loptu u dresu Tenerifa, Marko Luković je protiv Andore (pobeda 83:74) pomogao Breoganu sa šest poena, dok su Dragan Milosavljević (11 poena), Jovan Novak (šest poena, 11 asistencija) i Dušan Ristić (11 poena) bili među najvažnijim igračima u trijumfu Fuenlabrade nad Saragosom 85:74.

U Turskoj je odličnu partiju pružio Filip Petrušev, koji je u Efesovom razbijanju Afjona učestvovao sa 16 poena i 11 skokova uz pet asistencija. Efes je slavio 140:83.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Vladimir Lučić je bio odličan, a Ognjen Jaramaz tej za nijansu slabiji u velikoj pobedi Bajerna nad Albom. Lučić je ubacio 17 poena, Jaramaz tri manje. Solidan je bio i Nikola Rebić, čiji Miteldojčer je poražen od Getingena 91:90, a bivši plej Crvene zvezde je ubacio 10 poena uz šest skokova i sedam asistencija.

u VTB ligi Dragan Apić je bio najbolji pojedinac u Zelenoj Gori koja je poražena od Avtodora 81:74. Apić je ubacio 21 poen, dok je u Francuskoj Danilo Anđušić ubacio 16 poena, a Monako izgubio od Strazbura 99:90.

Kada su u pitanju kontinentalna takmičenja, u međusobnom duelu Bajerna i Anadolu Efesa u Evroligi pobedu je odneo nemački tim 83:71, a Vladimir Lučić je prednjačio sa 18 poena i 12 skokova, Ognjen Jaramaz je ubacio devet za Bavarce. Sa druge strane, Vasilije Micić je ubacio 12 poena, a Filip Petrušev tri poena.

CSKA je bio ubedljiv protiv Žalgirisa, 73:51, a Nikola Milutinov ubaico 19 poena uz 12 skokova i samo jedan promašaj iz igre od devet pokušaja, Vanja Marinković je protiv Asvela u pobedi Baskonije 91:66 ima samo jednu asistenciju, a Danilo Anđušić je protiv Milana bio nedovoljan, pošto je ubacio 12 poena u porazu Monaka 71:65.

Kada je u pitanju Evrokup, Miloš Teodosić je predvodio Virtus do pobede 104:101 sa 19 poena, a Marko Jagodić Kuridža je protiv Promiteasa u dresu Budućnosti ubacio sedam poena od ukupno 89, koliko su Podgoričani postigli (primili 60).

BONUS VIDEO Lud koš Nikole Kalinića protiv Olimpijakosa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar