Foto: Nikola Mitic / Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Hofenhajma igraju meč 5. kola Lige Evrope, u četvrtak u 18.55, a utakmica je važna za oba tima iz više razloga.

Hofenhajm je već obezbedio prolaz, Zvezdi je dovoljan bod u preostala dva kola, ali ne deluje da bi se i jedni i drugi zadovoljili remijem.

PROČITAJTE JOŠ

Nemci žele da potvrde svoju reputaciju i mentalitet pokažu na delu, kako bi obezbedili 1. mesto kolo pre kraja.

„Već smo došli do nokaut faze, ali naš cilj je sada pobeda u grupi. Želimo da pobedimo i učinimo nastup savršenim. Svaka pobeda je bitna za samopouzdanje, a trijumf bi pomogao u poslednjem kolu protiv Genta, da odmorimo igrače koji se često koriste“, rekao je Sebastijan Henes.

Bilo je reči o rotaciji, a Henes je naveo „da nema A i B tima i da će se potruditi da se dobro spremi za Augzburg za vikend“.

„Nedostaju nam Hubner i Kaderabek, neće igrati ove godine do kraja zbog povreda, nedostaju nam“, rekao je Henes, a kadrovske probleme imaju još Adamjan, Bičakčić, Larsen, Belfodil i Stafilidis.

Sa druge strane, i Dejan Stanković ima kadrovske probleme, neće računati na Kataija, Ivanića, Rodića i Vukanovića, ali ga neće zavarati ni veliki problem u Hofenhajmu.

Hofenhajm je u prvoj utakmici potvrdio kvalitet, s time da ni Zvezda nije pružila lošu partiju, dugo je odolevala i na kraju je izgubila sa 2:0, ali je u naredne tri utakmice stekla maksimalan učinak uz neprocenjivo iskustvo.

Dejan Stanković je tako došao do velikog trenerskog iskoraka i sigurno će sa većim samopouzdanjem ući u novu utakmicu.

“Sutra treba mnogo toga uradimo kako bismo došli do pobede. Igramo protiv jedne dominantne ekipe u našoj grupi, kako rezultati i govore. Iako imaju malih problema u Bundesligi, mislim da su u našoj grupi favoriti. Videćemo sa kakvim timom će doći u Beograd, stižu na dan utakmice. Ukoliko momci ispoštuju ono što se dogovorimo, kao što u poslednje vreme i rade verujem da ćemo biti u dobroj poziciji“, rekao je Stanković.

Upravo i dolazak na utakmicu na dan odigravanja govori o tome da će mislima malo biti i u duelu sa Augzburgom, koji im gostuje u ponedeljak.

Hofenhajm je dominirao u Evropi, ali u Nemačkoj je tek 12. i nije pobedio na poslednjih pet utakmica. Pored toga, Zvezda ima veliki motiv još zbog borbe za koeficijent, koji bi olakšao evropski pohod u narednoj sezoni – crveno-beli se nadaju mestu nosioca u 3, pa čak i 4. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar