Foto: Srdjan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Crvene zvede su, porazom Liverpula od Barnlija, ostali usamljeni na čelu evropskog fudbala po broju vezanih prvenstvenih mečeva bez poraza na domaćem terenu.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvo mesto zauzimao je Liverpul sa 68 mečeva, sve do poraza od Barnlija od 2:0, čime je prekinut niz koji je započeo remijem sa Sautemptonom 7. maja 2017. godine.

„Čelo tabele“ preuzeli su beogradski crveno-beli, koji su od 30. aprila 2017. i pobede od 2:0 protiv Vojvodine zabeležili 61 pobedu uz pet remija, pa su sada ekipa sa najdužim aktivnim nizom bez izgubljenog meča na svom terenu.

Kada je u pitanju istorija evropskog fudbala, prvo mesto drži Real Madrid sa 121 vezanom utakmicom bez poraza u Madridu u periodu id 1957. do 1965. godine, dok je Crvena zvezda na drugom mestu večne liste sa 96 utakmica, nizom koji je stvaran od 1998. do 2004. godine.

Treće mesto zauzima PSV Ajndhoven sa tri meča manje (1983 – 1989).

Crvenu zvezdu u nastavku sezone očekuje još devet mečeva na domaćem terenu, pa će, ukoliko uspeju da ostanu neporaženi na njima, broj vezanih mečeva bez poraza na stadionu „Rajko Mitić“ povećati na 75.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar