foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Još dva kola do plej-ofa, da li večiti mogu da kiksnu?

Reprezentativna pauza je tek počela, ali nema sumnje da će se Crvena zvezda i Partizan posebno naoštreni spremati za završnicu sezone u Superligi.

PROČITAJTE JOŠ

Večiti rivali imaju po 75 bodova i zbog gol razlike je Partizan prvi, ali ako ovakav bodovni poredak ostane na snazi do kraja ligaškog dela takmičenja, Zvezda će preuzeti prvo mesto jer se posle bodova prvo računa međusobni učinak, pa tek onda gol razlika.

Zvezda je jesenas remizirala sa 1:1 u Humskoj, nedavno je kao domaća ekipa pobedila sa 2:0, pa je preuzela ključni adut u slučaju da ne bude kikseva večitih do kraja, u preostala dva kola.

Tim Dejana Stankovića će 2. aprila gostovati Radničkom u Nišu, četiri dana kasnije čeka TSC u Kupu, a 10. aprila je domaćin Radničkom iz Kragujevca.

Nišlije su četvrti tim šampionata i mogu biti ozbiljna mina za branioce titule, koji napadaju peti uzastopni pehar prvaka.

Sa druge strane, Partizan 2. aprila čeka TSC i četiri dana kasnije u Kupu je domaćin Loznici.

Za kraj, Partizan gostuje Čukaričkom 10. aprila i tada će biti raspodeljene karte i pozicije za plej-of, s time da će Čukarički sigurno biti treći.

Nišlije su takođe overile plasman u plej-of, samo je pitanje sa koje pozicije.

PROČITAJTE JOŠ

TSC vreba priliku da preuzme četvrto mesto, a između ovog kluba, Voždovca i Vojvodine razlika na tabeli je samo u po jednom bodu.

Vojvodina i Napredak su za sada u gornjoj zoni, ali će svoju šansu vrebati još Radnik i Kolubara, teoretske šanse imaju Mladost, Spartak i Proleter, plej-aut je neizbežan za Radnički, Metalac i Novi Pazar.

Zvezda je za sada u pol poziciji da bude domaćin derbija u plej-ofu, koji bi se igrao odmah za vikend, 16. ili 17. aprila.

Prema šemi, prvi tim u ligaškom delu će biti domaćin drugoplasiranom, trećeplasiranom, petoplasiranom i šestoplasiranom, gostovao bi četvrtom, sedmom i osmom timu šampionata.

Zbog toga nas čekaju uzbudljivih 180 minuta raspleta, u kom će posebno težak posao imati sudije, koje čak i uz VAR dolaze redovno pod radar javnosti, suočavajući se sa pritiscima najvećih rivala.

Foto Superliga

Raspored plej-ofa:

31. kolo, 16. april, 1-2, 34-, 5-6, 7-8

32. kolo, 20. april, 4-1, 2-3, 6-7, 8-5

33. kolo, 27. april, 1-3, 5-7, 2-4, 6-8

34. kolo, 1. maj, 7-1, 3-5, 8-2, 4-6

35. kolo, 7. maj, 1-5, 4-8, 2-7, 3-6

36. kolo, 14. maj, 8-1, 5-4, 6-2, 7-3

37. kolo, 21. maj, 1-6, 2-5, 3-8, 4-7

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Stanković i Stanojević – utisci posle derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar