Foto: Pedja Milosavljevic

Crno-beli mogu da „nagaze“ na Dinamo Kijev ili Fenerbahče već na startu takmičenja. Radnički i Čukarički imaće težak posao da se domognu grupne faze Lige konferencija

Crvena zvezda je pobedom protiv Voždovca rezultatom 3:1 u spektakularnoj atmosferi obezbedila i petu titulu u nizu i najavila novi pohod na Ligu šampiona. Istovremeno, Partizan je došao do pirove pobede protiv Radničkog rezultatom 2:0, pa će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ...

Pored večitih rivala, u Evropi će nastupiti i i fudbaleri Čukaričkog i Radničkog iz Niša koji će pokušati da dođu do grupne faze Lige konferencija.

Crveno-beli su u prethodnih pet godina dva puta igrali grupnu fazu najelitnijeg takmičenja, ali su od dolaska Dejana Stankovića na mesto trenera u dva navrata kiksirali u kvalifikacijama i sada žele da iskoriste plodove dobrih evropskih rezultata.

Iako nisu uspevali sa Stankovićem da igraju u eliti, fudbaleri Zvezde su odigrali dve sjajne sezone u Ligi Evrope i uspeli da sakupe veliki broj bodova koji će im doneti brojne privilegije u narednoj sezoni. Zahvaljujući koeficijentu, Zvezda će biti nosilac do kraja kvalifikacija i na papiru imati lakši put do Lige šampiona.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Zvezda će krenuti iz trećeg kola i potrebno je da eliminiše dva rivala kako bi se dočepala grupne faze.

U trećem krugu mogući protivnici srpskog prvaka su Šerif (Moldavija), Ludogorec (Bugarska), Kluž (Rumunija), Bodo Glimt (Norveška), Ferencvaroš (Mađarska) i Apolon (Kipar). Iako rivali nisu naivni, a sećanja na poraze od Ludogoreca i Šerifa pozivaju na oprez, Zvezda će imati odličnu priliku da se pobedom plasira u plej-of i obezbedi minimum grupnu fazu Lige Evrope.

Ukoliko dođe do poslednje prepreke, Zvezda bi za plasman u grupnu fazu ponovo imala nekog od rivala sa kojima bi u najmanju ruku bila u egalu.

Potencijalni protivnici bi u plej-ofu bili bi u slučaju da favoriti opravdaju tu ulogu Viktorija Plzen (Češka), Karabag (Azerbejdžan), Malme (Švedska) i Trabzon (Turska). Iako je većina u Srbiji navijala za Ajntraht u finalu Lige Evrope protiv Rendžersa zbog Filipa Kostića, pobeda nemačkog kluba je otežala put Partizanu. Da su Škoti osvojili trofej, Partizan bi igrao samo poslednju rundu, ali će sada morati da prevaziđe dve prepreke.

I već na prvoj bi mogao da ima velikih problema.

Foto: Starsport

Poznato je da će potencijalni protivnik biti ekipa Slovačkog iz istoimene države, koja bi sigurno bila poželjan rival, dok preostala dva protivnika mogu da budu veliki izazov. Partizanu bi rivali mogli da budu poraženi iz dva duela u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nosioci Dinamo Kijev i Mitjilend će igrati protiv Fenerbahčea ili APOEL-a, a ko god da dođe za rivala neće biti ni malo lako crno-belima.

Ukoliko prođu tu prepreku, crno-beli bi imali nešto lakši posao i veći broj potencijalno poželjnih rivala. Eventualni protivnici bi bili stari znanac Gent (Belgija), Harts (Škotska), Dnjepar (Ukrajina), Austrija Beč (Austrija), pobednik Kupa Turske u kojem se sastaju Kajzeri – Sivas, danski Silkeborg ili Odenze, kao i predstavnik Kipra, u kojem je sve otvoreno pred poslednje kolo i finale Kupa.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Čukarički i Radnički iz Niša krenuće iz drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija u kojem će biti nosioci i tu će imati realne šanse za prolaz jer će među potencijalnim rivalima između ostalih biti i B36, HB (Farska ostrva), Petrokub, Milsami(Moldavija), Liepaja, Kauno (Letonija)…

Već u narednoj rundi čekaju ozbiljna imena poput Bazela, Jang Bojsa (Švajcarska), Slavije i Sparte iz Praga (Češka), PAOKA (Grčka), Makabi Tel Aviva… Isti rivali bi bili mogući protivnici i u plej-ofu pa je jasno da će Radnički i Čukarički imati težak put do grupne faze.

BONUS VIDEO Proslava Zvezdine titule i Delije na ulicama Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar