FK Crvena zvezda, Milan Borjan
FK Crvena zvezda, Milan Borjan; Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Nikada ranije se do Lige šampiona u Srbiji nije dolazilo preko Surdulice, ali je srpski fudbal to zaslužio rezultatima prethodnih sezona.

Po prvi put će šampion Superlige Srbije imati direktno mesto u Ligi šampiona, pa tako pomalo neverovatno Liga Evropa i Superliga daju isti broj predstavnika u Ligi šampiona sledeće sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda želi da nastavi dominaciju i da po šesti put zaredom postane prvak države, te tako obezbedi direktno mesto u grupnoj fazi. Ne samo da bi se vrhunski fudbal vratio na „Marakanu“, već bi pritom i kasa bila popunjena za najmanje 30 miliona evra.

Nagrada zbog koje će u Ljutice Bogdana morati da se odradi savršeno prelazni rok januara jer će tim morati da bude savršeno skockan za novu sezonu.

Privilegija šampiona Srbije, ko god to da bude na kraju, jeste što će moći da počne evropsku sezonu znatno kasnije, pa će tim moći potpuno da se uigra.

Zvezda ukoliko želi da zadrži prednost u odnosu na Partizan ima pravo na najviše dva kiksa (već treći bi mogao da bude koban), a čekaju je i neka neugodna gostovanja. Već 13. novembra igra u Surdulici protiv Radnika koji je prošle sezone uzeo crveno-belima pet bodova i ozbiljno je zakuvao borbu za titulu. Ovog puta tu ne sme da bude nikakvog kiksa, da ne bismo gledali sličan scenario.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Iako su pre početka sezone u Zvezdi pričali da imaju najbolji tim u poslednjih 30 godina poslednje mesto u grupnoj fazi Lige Evrope potvrdilo je da to možda i nije do kraja tačno. Tačnije nije potkrepljeno rezultatima.

Zvezda tokom februara ide na „krov“ na megdan Voždovcu (mesto gde je takođe gubljena titula u poslednjih 10 sezona), a onda i putuje u Ivanjicu krajem meseca. Ovo bi mogli da budu ključni dueli jer dolaze na početnu prolećnog dela sezone uz to da u prvom kolu Zvezda igra protiv Vojvodine.

Partizan igra znatno bolje u ovom delu sezone, a uz to je jedini klub sa prostora bivše Jugoslavije koji je uspeo da prezimi u Evropi. Crno-beli će pokušati da naprave još bolji rezultat od šesneastine Lige konferencija, ali će i u Humskoj akcenat biti na osvajanju titule.

BONUS VIDEO Poslednji trening Zvezde pred Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar