Miljko Ristić / Foto: Vesna Lalić

U Crvenoj zvezdi se nadaju publici protiv Milana u Ligi Evrope, iako za sada nema naznaka da će biti navijača.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda ima dozvolu UEFA da pusti 30 posto kapaciteta karata, ali država daje poslednji sud o prisustvu navijača.

Krizni štab Vlade Republike Srbije nije dao signale da će biti otvorene kapije stadiona za meč šesnaestine finala Lige Evrope, koji se igra 18. februara.

O aktuelnoj temi oko utakmice sa Milanom i sportu u doba pandemije koronavirusa, prof. dr Miljko Ristić, predsednik Medicinske komisije FSS i član Upravnog odbora Crvene zvezde, za Sportski žurnal je rekao kako vidi aktuelnu situaciju.

„Ako negde mogu da se sprovedu mere zaštite, to je stadion. Manji rizik je nego u autobusu, gde se na malom prostoru vozi 50 ili više ljudi. Naravno, potrebno je de se obezbedi distanca između gledalaca od dva do četiri metra. Ne mora da bude 15.000 navijača, ali da nijedan gledalac ne može da uđe nema nikakve logike“, rekao je prof. dr Ristić.

On je dodao da je teško samo očekivati da se navijači neće grupisati.

„Teško je izmeniti za kratko vreme svest navijača. I među nama medicinskim radnicima ima nepoštovanja preporuka. Realno gledajući situaciju, klub može i mora da obezbedi da se napravi distanca. Na navijačima je da procene koliko će biti odgovorni, brinuti o sebi i drugima. Fudbal i sport nemaju draž i gube smisao bez publike“, dodao je Ristić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare