Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Odbrojavanju se bliži kraj, Crvena zvezda dočekuje Milan sledećeg četvrtka (18.55), a veliko je pitanje u kom sastavu će igrati srpski prvak prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope.

Ogromni kadrovski problemi muče trenera Dejana Stanković i već sada je jasno da neće moći da računa na najjači sastav.

Iako treneri često vole da kažu kako je najjači sastav onaj od igrača koje u datom trenutku imaju na raspolaganju, stvarnost je ipak malo drugačija.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda bez Aleksandra Kataija, Veljka Nikolića, Dijega Falčinelija i novajlije Filipa Falka neće biti jaka kao sa njima u startnih 11.

To se posebno odnosi na prvu trojicu, jer Falko, pored toga što stiže iz italijanskog fudbala, tek treba da pokaže šta zna u crveno-belom dresu.

Najveći hendikep za Zvezdu protiv italijanskog velikana sigurno bi predstavljao izostanak Aleksandra Kataija. „Desetka“ i dalje muku muči sa zdravljem, određeni problemi s krvlju odvojili su ga od terena, iako je sa ekipom odradio drugi deo zimskih priprema.

Međutim, Katai je daleko od potrebne forme da bi mogao da se nadmeće sa sedmostrukim šampionom Evrope.

Još jedan udarac za vezni red srpskog prvaka je izostanak Veljka Nikolića, kome je nedavno na treningu stradao skočni zglob. Zbog velikog otoka nije moglo da se proceni koliko će odsustvovati, pa su se čekali rezultati dodatnih pregleda.

Sigurno je da će momak, u koga Stanković ima ogromno poverenje, propustiti dvomeč sa Milanom, a prve procene su bile da će pauzirati i do mesec dana, što je veliki peh i za Zvezdu, i za talentovanog vezistu jer igrači žive za utakmice kao što je ova sa italijanskim gigantom.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Na prolećnoj premijeri u Novom Pazaru nije bilo Dijega Falčinelija, njegovo mesto u špicu zauzeo je „probuđeni“ Milan Pavkov (postigao gol), pošto je Italijan morao na prinudnu pauzu zbog primicača.

I kod njega je u pitanju povreda, samo se čini da se radi više o prevenciji, jer je u četvrtak normalno trenirao sa ekipom. Situacija će biti nešto jasnija za vikend kada će Zvezda gostovati Radničkom u Nišu, samo je opcija i da Stanković čuva Falčinelija upravo za evropski izazov koji sledi i da bivši napadač Bolonje preskoči superligaški duel kako bi bio što spremniji.

Kada se na sve to nadoveže i proces uklapanja Pipa Falka u ekipu i uigravanje sa saigračima, jasno je da će Stanković biti na mukama oko startnih 11 koji će istrčati na „Marakanu“ protiv roso-nera.

Za sada jedino problema nema u odbrani, pošto su ispred kapitena Milana Borjana sigurni bekovi Gajić i Rodić, te štoperi Milunović i Pankov ili Degenek.

Dijego Falčineli; Foto: FK Crvena zvezda/Facebook

Mesto zadnjeg veznog povereno je Sekuu Sanogu, pored kojeg bi trebalo da deluje izvesno Gelor Kanga, pre nego Njegoš Petrović, dok bi ofanzivni trio činili najverovatnije Ben, Ivanić i Bakajoko.

Ako sve bude u redu, poziciju najisturenijeg zauzeće Dijego Falčineli, a Pavkov bi sa klupe čekao šansu da se proslavi i da „priziva“ novi Liverpul.

Problemi oko sastava nisu jedini koji provejavaju nad „Marakanom“, već i – prazne tribine. Epidemiološka situacija u našoj zemlji i dalje je takva da je Krizni štab za borbu protiv koronavirusa odlučio da postojeće mere ostaju na snazi.

A, to znači da se sportski događaji i dalje održavaju bez prisustva publike. Suvišno je govoriti koliko bi prisustvo navijača promenilo spektakl sa Milanom, jer je prema preporuci UEFA dozvoljeno 30 odsto popunjenosti kapaciteta stadiona, ali konačnu reč daje država.

Prazne tribine stadiona „Rajko Mitić“ svakako neće imati efekat pred put u Milano, pa je na Zvezdinim igračima da se bez preko potrebnog huka sa tribina izbore za što bolji rezultat u prvom od dva okršaja šesnaestine finala Lige Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar