Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, smatra da bi bilo rizično imati publiku na utakmici između Crvene zvezde i Milana 18. februara.

Srpski prvak uskoro dočekuje italijanskog prvaka u prvom od dva duela šesnaestine finala Lige Evrope.

Jasno je koliko bi huk navijača sa tribina značio Zvezdi protiv Milana, ali se utakmice u Srbiji igraju bez publike zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Dr Tiodorović objasnio je da bi publika bila prihvatljiva ukoliko bi se obezbedila fizička distanca, ali sumnja da je to izvodljivo.

„Sigurno nam je potrebno sportskih aktivnosti. I ja spadam u one koji su se nekada bavili sportom, podržavao sam ga i sada ga podržavam. I treba da se obezbede uslovi. Sada bi dopuštanje takve utamice sa 15.000, 20.000 gledalaca, iako je ovo važna utakmica ne samo za Crvenu zvezdu, već i za državu, predstavljalo veoma veliki rizik. Mogao bi i da proizvede neki novi talas“, jasan je dr Tiodorović.

Član Kriznog štaba istakao je u kom slučaju bi navijači jedino mogli da budu na „Marakani“.

Branislav Tiodorović Foto:Ivan Dinić/Nova S

„Ako bi se obezbedilo da se drži fizička distanca, onda bi to bilo prihvatljivo. Međutim, nisam siguran da bi to moglo u potpunosti i zato je to veliki rizik“, dodao je Tiodorović gostujući na RTS.

Crveno-beli dočekuju Milan 18. februara, a revanš šesnaestine finala Lige Evrope na programu je sedam dana kasnije na San Siru.

Zvezda namerava da pusti ulaznice u prodaju, jer je UEFA dozvolila da bude popunjeno 30 odsto kapaciteta stadiona, ali konačnu reč daje država, tačnije Krizni štab.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare