Foto: Youtube.com

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar sa 3:1 u 20. kolu Superlige, na gostovanju su meč rešili Rodić, Pavkov i Ivanić golovima.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je uspešno nastavila pohod na 4. titulu u nizu, a prolećna sezona otvorena je još u petak, pobedom TSC-a nad Vojvodinom u derbiju kola sa 1:0. Dan kasnije, Partizan je nadigrao Napredak sa 3:0 i najavio da neće odustati od borbe za tron, a tim Dejana Stankovića uspeo je da održi razliku od devet bodova.

Rešio je Dejan Stanković da na klupi ostavi Dijega Falčinelija, šansu je pružio Milanu Pavkovu i on mu je uzvratio jednim golom, ali je ipak sve otvorio Milan Rodić već u 2. minutu utakmice.

Poznato je da Zvezda ozbiljno uvežbava ofanzivne prekide i da su joj oni jedno od jačih oružja, a to se videlo i u 2. minutu, iako i odbrana Pazaraca snosi ozbiljnu krivicu – svi su se fokusirali na Pavkova, Milunovića i ostale igrače koji su se do sada pokazivali dobro u skoku, što je Rodić iskoristio da neometano ušeta na peterac i rutinski pogodi mrežu.

Nakon toga, Zvezda je tražila jedan penal i Danilo Grujić će sigurno biti analiziran za odluku da ga na svira, što ne važi za odluku kada je Gavrića opravdano „častio“ žutim kartonom za loš pokušaj da iznudi najstrožu kaznu.

U nastavku, Zvezda je samo rutinski održala prednost do kraja poluvremena, a u drugom je zablistao Mirko Ivanić. Zvezdin plej je u uvodnim minutima nastavka dobro povukao loptu na levu stranu i sačekao pravi trenutak da doda Pavkovu, koji je izbegao ofsajd zamku matiravši Drobnjaka.

Imao je i Novi Pazar šta da kaže, Sise je spektakularno matirao Borjana za 2:1, što je euforično proslavio. Imao je i razlog, čak je i Borjan morao da mu oda priznanje za sjajan skok i brz let lopte, nije ni stigao da reaguje na udarac, ispratio je let pogledom.

Novi Pazar nije to uspeo da pretvori u potpuni egal, Zvezda je presudila preko Ivanića. Dobru partiju Novosađanin je krunisao udarcem sa distance, kada je let lopte prevario golmana zbog odbijanja od zemlje.

Tim Dejana Stankovića, uz želju da nastavi pohod na titulu, ima zadatak i da se spremi za Milan, koji gostuje 18. februara.

Do tada, prema rasporedu Superlige, Zvezdu čeka još gostovanje niškom Radničkom 13. februara.

Novi Pazar – Crvena zvezda, 1:3

(Sise 57 – Rodić 2, Pavkov 52, Ivanić 76)

Stadion: Gradski, Novi Pazar Sudija: Danilo Grujić Gledalaca:

Novi Pazar: Drobnjak, Zimonjić (od 85. Hadžibulić), Trtovac, Kojić, Vlajković, Islamović, Sise (od 74. Delimeđac), Stoiljković (od 85. Gigić), Mijić, Tomić, Aganspahić (od 68. Dragutinović)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Rodić, Sanogo (od 46. Petrović), Nikolić (od 73. Kanga), Gavrić (od 46. Vukanović), Ivanić (od 79. Degenek), Ben, Pavkov (od 89. Krstović)

TOK MEČA, NOVI PAZAR – ZVEZDA   1:3

77. minut – Zvezda je vratila dva gola prednosti, Ivanić je jednu loptu na 20 metara dočekao ekspresnim udarcem, lopta se od zemlje nezgodno odbila i prevarila Drobnjaka.

58. minut – Sise je strelac, Pazarci su se vratili u meč! Majstorski je glavom Sise matirao Borjana, nije mogao ništa Zvezdin golman osim da pogledom isprati let.

52. minut – Novi gol, Pavkov je  strelac! Ivanić je veći deo posla obavio po levom krilu, uz dribling je sačekao pravi momenat za kratak pas. Pavkov je preuzeo loptu i matirao domaćine za 2:0.

46. minut – Ekspresne su izmene Stankovića, i to za „požutele“ igrače. Opomenuti su Gavrić i Sanogo, pa su u igri Petrović i Vukanović.

45. minut –  Malo je nedostajalo da Kojić pogodi sopstvenu mrežu, nespretno je reagovao i šutirao tako da je Drobnjak morao da pravi paradu.  Onda je poluvreme otišlo u smiraj, Zvezda je zasluženo povela, a zatim rutinski diktirala tempo bez previše ozbiljnijih šansi.

35. minut – Opasan šut Pavkova sa 16 metara, ali je lopta otišla pored stative. Onda je bila nova situacija za penal, kada je Trtovac startovao, ali nije pokazano na belu tačku.

20. minut – Ohrabrio se malo i Novi Pazar da napadne, posle početnog šoka zbog gola koji je primljen i pre nego što se igra razvila. Pankov je sprečio šansu Aganspahića, a prethodno je bilo posla za lekarske ekipe sa obe strane. Razlog je žestok sudar Trtovca i Rodića.

8. minut – Hteo je Gavrić da iznudi penal, nije se proslavio, dobio je žuti karton za simuliranje. Bio je svestan da je pogrešio i da mu nije prošlo, pa se povukao. U još jednoj situaciji, Zvezda je tražila penal. Tu je i bilo elemenata za najstrožu kaznu, Zimonjića je lopta pogodila u ruku, ali arbitar Grujić nije reagovao.

2. minut – Gol! Zvezda je povela golom Rodića! Korner Bena je rezultirao ranim vođstvom, katastrofalno je reagovala odbrana Novog Pazara, fokus je bio na Pavkovu i drugim visokim igračima, pa su svi zaboravili na Rodića.

 

Superliga Srbije, 20. kolo

Vojvodina – TSC 0:1 (0:1)

(Petković 31)

Subota

Inđija – Čukarički 0:1 (0:1)

(Kamenović 39)

Metalac – Radnički Niš 1:1 (0:0)

(Katanić 83 – Marković 49)

Radnik – Voždovac 1:1 (1:0)

(Makarić 7 – Cvetićanin 71)

Zlatibor – Spartak 1:1 (0:1)

(Vukić 85 – Tufegdžić 4)

Partizan – Napredak 3:0 (2:0)

(Jović 14, Holender 40, Marković 71)

Nedelja

13.00 Novi Pazar – Crvena zvezda

15.00 Javor – Mladost

15.00 Bačka – Mačva

15.00 Rad – Proleter

Foto: Screenshot Rezultati.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram