Foto: FK Crvena zvezda

Akcija „Crveno-bela krv“ održaće se u petak i subotu, od 10 do 18 časova u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", a Zvezda poziva sve da dođu u što većem broju, kako bi pomogli i oborili rekord u prikupljenim jedinicama krvi postavljen pre dve godine.

Crvena zvezda 21. put organizuje ovu akciju, a početkom ove godine i pored teške situacije izazvane koronavirusom, veliki broj navijača je učestvovao i prikupljeno je bilo 584 jedinica krvi. Ipak, rekord je ostvaren 25. avgusta 2019. kada je prikupljeno 1.488 jedinica krvi, a ujedno je tada bio oboren i dnevni rekord sa 724 jedinice koje su donirane od humanih zvezdaša.

PROČITAJTE JOŠ

„Zvezdaši su se uvek dokazivali kao izuzetno humani i skloni odazivanju svim akcijama koje uključuju pomoć onima kojima je neophodna, a verujemo da će tako biti i ovaj put i da će se rekord postavljen pre dve godine – oboriti. Akcija ‘Crveno-bela krv’ vrši se u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije i svaki prethodni put su naši navijači pokazali da imaju veliko srce“, poručili su sa Marakane.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za muškarce, odnosno četiri za dame.

„Zvezdaši, dođite na Marakanu, budite humani i oborite rekord“, navodi se na klupskom sajtu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar