Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Eraković na osnovu specijalizovanog sajta „Transfermarkt" vredi devet miliona evra

Strahinja Eraković, štoper Crvene zvezde, po svemu sudeći napustiće tim sa Marakane i karijeru će nastaviti u Zenitu. Za Nova.rs je potvrđeno da je transfer odličnog defanzivca sve izvesniji, i da bi narednih dana trebalo da pređe u ruski klub, ali da još ništa nije definitivno.

Takođe, veća je verovatnoća da će štoper već ovog leta napustiti Marakanu umesto pozajmice do zime o kojoj se pričalo već neko vreme. Iako su odnosi beogradskog i kluba iz Sankt Peterburga odlični, realnije je da Eraković odmah zaduži opremu novog kluba.

Crveno-beli bi za Erakovića, sa kojim imaju ugovor do leta 2026. godine, trebalo da dobiju sedam miliona evra, što nije sve. U transfer je uključena i klauzula po kojoj će im pripasti i deset odsto od naredne prodaje.

PROČITAJTE JOŠ

Što se tiče Erakovića, on bi u Rusiji trebalo da inkasira oko šest miliona za četiri godine, na koliko bi trebalo da potpiše ugovor.

Štoper crveno-belih je tim sa Marakane debitovao u avgustu 2020. godine i ubrzo se ustalio u startnih 11, da bi pod trenerskom palicom Dejana Stankovića postao jedan od najvažnijih šrafova tima sa Marakane. Umeo je mladi stručnjak i da ga istrpi, posebno posle kiksa u večitom derbiju, što je Eraković višestruko vratio i izrastao u elitnog štopera.

U dresu Zvezde je osvojio tri titule, dva Kupa Srbije i izborio mesto u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Iako se pričalo i o opcijama odlaska u Nemačku ili Španiju, biće da je Rusija nekako bila suđena srpskom defanzivcu, pošto se za njega ranije interesovao i Krasnodar. A upravo na turniru u Sankt Peterburgu je Zvezda nedavno pobedili Zenit (2:1), Fenerbahče (3:1 )i Nefči 4:0, pa su izabranici Baraka Bahara privukli pažnju.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Zenit je tako dobio trku sa moskovskim Spartakom za potpis velikog pojačanja, a Zvezda bi zamenu mogla da vidi u povratniku Milošu Degeneku. Novi trener Bahar izuzetno ceni reprezentativca Australije i čelnici kluba mogli bi da mu ispune veliku želju u letnjem prelaznom roku.

Odlaskom Erakovića nastaje (velika) rupa u defanzivnom bedemu, koji su na pripremama pored njega činili kapiten Aleksandar Dragović i iz veznog reda prekomandovani Srđan Mijailović u srce odbrane. Tu je i iskusni srpski reprezentativac Uroš Spajić, kao i mladi Stefan Leković, ali bi Degenek povratkom trebalo da pojača konkurenciju u liniji pred golmanom.

Izraelski stručnjak je Degeneka želeo i u Makabiju iz Haife, pa bi putevi mogli da im se spoje u Ljutice Bogdana.

Crveno-beli su već pregovarali sa američkim Kolumbusom, član MLS tražio je blizu milion evra za obeštećenje, što srpski šampion nije bio baš spreman da plati. Ipak, odlaskom Erakovića se menja situacija, pa bi Degenek mogao da se vrati iz Amerike i treći put mogao da brani boje voljenog kluba.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Navodi se da bi Zvezda za obeštećenje mogla da izdvoji od 600.000 do 700.000 evra, ugovor sa Kolumbusom mu ističe krajem godine, pa bi Baharu stigao toliko željeni poklon za sklapanje tima koji će igrati grupnu fazu Lige šampiona.

Stameni defanzivac iz Knina bi tako opet zaigrao za klub za koji navija, i to u Ligi šampiona, a i sa porodicom bi mogao da se skući u Beogradu. Što se igračkih kvaliteta tiče, Bahar ih izuzetno ceni, a prednost je što Degenek pored prirodne pozicije štopera može da igra i desnog beka.

Degenek je u Crvenoj zvezdi prvi mandat trošio od juna do decembra 2018. godine kada je otišao u Al Hilal za čak 3,6 miliona evra. Iz Saudijske Arabije vratio se brzo, leta 2019. za 1,5 miliona uoči drugog plasmana u Ligu šampiona.

BONUS VIDEO Poseban performans za Sinišu Mihajlovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar