Milan Pavkov nije na spisku fudbalera Crvene zvezde za start kvalifikacija za Ligu šampiona
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda ovog utorka (21) kreće u novi pohod na grupnu fazu Lige šampiona i u 1. kolu kvalifikacija igra na svom terenu protiv Evrope, prvaka Gibraltara.

Šampion Srbije treći put zaredom kreće od početka kvalifikacija, sa namerom kao i prethodna dva puta – da se domogne grupne faze.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Dejan Stanković ima utabanu stazu prethodnika Vladana Milojevića, ali mu je na tom putu preko potrebna i sreća, što je i sam rekao u nekoliko navrata.

Ipak, prvak Gibraltara svakako ne bi smeo da bude prepreka na putu ka cilju, iako Zvezda neće imati pomoć navijača. Sve utakmice do daljnjeg se igraju bez publike zbog pandemije koronavirusa.

Zvezda je predala spisak od 26 igrača na koje računa za Evropu, a na njemu nema Milana Pavkova. Heroj istorijske pobede i dvostruki strelac protiv Liverpula (2:0), upravo u prvom, istorijskom plasmanu u grupnu fazu, nije u Stankovićevim planovima.

Zvezda u Ligi šampiona ili Ligi Evrope?

Da li će Zvezda treću sezonu zaredom igrati u grupi Lige šampiona? Kvota u MOZZARTU na takav ishod kvalifikacija je 4,00, a da će srpski šampion igrati u grupama Lige Evrope je 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Zvezde u Evropi ove sezone.

Nisu ni Dušan Jovančić, ni Mateo Garsija, i jasno je da bi pomenuti trio uskoro mogao da napusti „Marakanu“. Njih trojica nisu upisala ni minut ove sezone, na četiri superligaške utakmice.

PROČITAJTE JOŠ “U fudbalu uvek pobeđuju Nemci? Sećam se Marakane 1996”

Postoji mogućnost da budu registrovani za sledeće runde, ali je to malo verovatno prema svemu viđenom od početka sezone.

Sa druge strane, na spisku očekivano nisu Branko Jovičić (ide u Ural), te Stefan Hajdin i Hose Kanjas, kojima se traži nova sredina. Malo iznenađenje je izostanak Nikole Krstovića, čije mesto je zauzeo Veljko Simić, koji je takođe pred selidbom.

Tako će Stanković u samom napadu računati na El Fardua Bena, za koga je i podvukao da je prvi špic, odnosno Tomanea i Ričmonda Boaćija. Mesto najisturenijeg napadača može da pokrije i Aleksa Vukanović.

Utorak, 21 sat, Crvena zvezda – Evropa, srpski prvak kreće u treći uzastopni pohod na Ligu šampiona. Očekuje se lak posao za srpskog šampiona koji je raspucan na startu sezone, a kvota na kombinazziju 1&4+ je 1,47. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda – Evropa.

SPISAK IGRAČA CRVENE ZVEZDE ZA 1. KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

Golmani: Borjan, Popović, Ćopić;

Odbrana: Gajić, Degenek, Pankov, Babić, Milunović, Rodić, Eraković, Gobeljić;

Sredina terena: Ivanić, Vulić, Kanga, Katai, Petrović, Simić, Nikolić, Gavrić, Sanogo, Radulović, Spiridonović;

Napad: Ben, Boaći, Tomane, Vukanović.