Foto: Strarsport

Sa nestrpljenem se čeka izvlačenje parova.

Fudbaleri Partizana su jedini preostali srpski predstavniku evrokupovima i u ponedeljak od 14 časova će saznati rivala u borbi za osminu finala.

Crno-beli su propustili priliku da pobedom protiv ekipe Slovackog prođu dalje kao prvi u grupi i sledeći žreb čekaju tek u martu.

PROČITAJTE JOŠ

Ovako će oči biti uprte u kuglice koje se u Nionu budu izvlačile, jer će one u mnogome odrediti šanse za prolazak dalje.

Pre godinu dana su u istoj fazi crno-beli izvukli Slaviju iz Praga, ekipu sa kojom može da se igra, pa se nadaju sličnom scenariju i sada.

Ekipa koju niko osim Gordana Petrića ne želi da vidi za rivala svakako je Lacio Sergeja Milinković-Savića. Italijanski klub igra sjajano u seriji A što je potvrdio pobedom protiv Rome i svakako je najzvučnije ime na spisku potencijalnih rivala. Doduše, imali su neke baš loše partije u Evropi zbog čega su ispali u slabije takmičenje i pitanje je koliko će biti fokusirani na ovo pored borbe u Italiji, pa bi Partizan mogao da traži iznenađenje u slučaju da do duela dođe.

Protivncici za izbegavanje su i turski Trabzonspor koji je protiv Crvene zvezde pokazao da je ozbiljan, ali ne i nepobediv tim kao i portugalska Braga.

Na listi najpoželjnijih rivala jeste AEK iz Larnaka. Kiprani su ostali dužnici Partizanu nakon što su ih izbacili iz kvalifikacija za Ligu Evrope, a deluju i na papiru naslabiji rival.

Sigurno se crno-beli ne bi bunili ni da dobiju Šerif, dok u red srednje jakih protvnika spadaju Ludogorec, Bodo Glimt i Karabag.

Utakmice su na programu 16. i 23. februara, a Partizan će revanš odigrati na svom stadionu u Humskoj.


Žreb za Ligu konferencija

Nosioci

Anderleht

Bazel

Kluž

Dnjepar

Fjorentina

Gent

Leh

Partizan

Nenosioci

AEK Larnaka

Bodo/Glimt

Braga

Lacio

Ludogorec

Karabag

ŠErif

Trabzonspor


BONUS VIDEO Stampedo i horor na fudbalskoj utakmici, poginulo više od 100 navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar