Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su TSC u meču 18. kola Superlige Srbije sa 3:2 na TSC areni u Bačkoj Topoli.

Crno-beli su zahvaljujući defanzivcima uspeli da dobiju meč na gostovanju, iako u mnogim delovima meča nisu bili bolji rival.

PROČITAJTE JOŠ:

Koristili su jednostavno svoje šanse iz prekida, TSC nije materijalizovao terensku premoć u momentima kada ju je imao i za to je kažnjen golovima, pre svega Siniše Saničanina i Slobodana Uroševića.

Strelci za domaće bili su Petar Ratkov i Martin Mirčevski, a pogodak koji je promenio čitav tok dešavanja na terenu

Prvo poluvreme bilo je potpuno nekarakteristično za ono što obično gledamo u Superligi. TSC je od prvog minuta zaigrao angažovano, agresivno, precizno i jednostavno.

Lopta je klizila od noge do noge, išla je na prvu i to Partizanovi igrači nisu mogli da iskontrolišu više od pola sata u prvom delu igre.

Foto: Starsport / FK Partizan / Miroslav Todorović

Domaćin je u tim trenucima uveliko već imao prednost gola. Štaviše, Topolcima je bilo potrebno samo 75 sekundi da povedu.

Motivisani Đakovac je prošao do kaznenog prostora, tu je obišao golmana Partizana Aleksandra Popovića i delovalo je kao da se previše zaigrao i da je napad propao.

Kada mu je zatvoren bliži ugao, on je poslao povratnu loptu za Petra Ratkova koji je natrčao iz drugog plana i snažnim šutem smestio loptu u nebranjeni deo mreže crno-belih za 1:0.

TSC je nakon toga posedom nastavio da dominira na terenu, a do isteka pola časa igre imao je potpuno nadrealnih 65 posto lopte u nogama.

Foto: Starsport

Partizan se mučio da stvori ikakvu šansu, pa je Fuseni Dijabate tek malo razbio monotoniju svojim šutem pored i preko gola posle 37 minuta igre.

Ipak, da crno-beli neće da se predaju, pokazao je Bibars Natho. Danilo Pantić je u 42. minutu proigrao Rikarda Gomeša, ovaj je, okrenut leđima golu, poslao povratnu za Izraelca, a Natho je sa 17 metara pogodio donji desni ugao Ilićevog gola za 1:1 posle 45 minuta.

TSC je nastavio da napada i posle pauze, ali je imao manje sreće pošto je Partizan u 70. minutu dobio korner iz kog je Saničanin dobio loptu na nogu u šesnaestercu.

Bio je neometan, pucao je iz prve i pogodio za preokret i 2:1. Tu nije bio kraj drame. Rikardo je mogao da stavi tačku na meč kada je gađao preko prečke pet minuta kasnije, a Žarko Lazetić je povukao dobar potez.

Foto: Starsport

Martin Mirčevski se u 70. minutu našao na terenu umesto Saše Jovanovića, kom je nekoliko minuta ranije sviran sumnjiv ofsajd.

Jovanović je tada izašao praktično sam ispred Popovića i gađao je pored stative.

Upravo je Mirčevski sjajno našao prostor kod prve stative u 80. minutu kada ga je pronašao Cvetković.

Martin je iz prve gađao u bliži ugao po zemlji, Popović je bio nemoćan i TSC je poravnao na 2:2.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima pošto je Slobodan Urošević namestio loptu i iz slobodnjaka u 85. minutu i pogodio sam ugao Ilićevog gola za 3:2.

Partizan je do kraja mogao da kapitulira još jednom, Stefan Vukić je promašio skoro idealnu šansu za izjednačenje u 90. minutu, dok je Ilić na drugoj strani uspeo da odbrani udarac Kvinsija Meniga.

TSC je imao preko Vukića još jednu šansu i udarac glavom, nije ga iskoristio, lopta je otišla preko prečke, a nade domaćeg tima u nepovrat. Partizan sada ima 40 bodova, TSC je ostao na 36, a dva tima su i dalje na drugom i trećem mestu domaćeg prvenstva.


Superliga Srbije, 18. kolo:

Crvena zvezda – Mladost Lučani 2:0 (1:0)

(Katai 13, Ivanić 78)

TSC Bačka Topola – Partizan 2:3 (1:1)

(Ratkov 2, Mirčevski 80 – Natho 42, Saničanin 70, Urošević 85)

Subota:

Radnićki 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

(Tomić 32)

Radnički Niš – Kolubara 1:1 (0:1)

(Petrov 54 – Vukušić 24)

Spartak Subotica – Vojvodina 1:1 (0:0)

(Srećković 50 – Čumić 74)

Petak:

Mladost GAT – Voždovac 1:2 (0:1)

(Maksimović 61 – Pantović 39, 85 p)

Novi Pazar – Javor 3:1 (0:1)

(Majdevac 53, 86, Joksimović 56 – Pešukić 22 ag)

Napredak – Čukarički 0:0

Standings provided by Sofascore


TSC – Partizan 2:3 (1:1)

(Ratkov 2, Mirčevski 80 – Natho 42, Saničanin 70, Urošević 85)

Stadion: TSC arena, Bačka Topola; Glavni sudija: Aleksandar Živković; Pomoćnici: Stojković, Mihajlović, Delibašić.

TSC: Ilić – Antonić, Cvetković, Ilić, Kuveljić (od 77. Milosavljević), Petrović, Ratkov (od 70. Vukić), Stojić, Stojković (od 78. Tomanović), Đakovac, Jovanović (od 70. Mirčevski); Trener: Žarko Lazetić.

Partizan: Popović – Saničanin, Urošević, Vujačić, Živković, Pantić (od 46. Menig), Natho (od 88. Traore), Ilić (od 46. Baždar), Fejsa, Dijabate (od 94. Lutovac), Gomeš (od 88. Pavlović); Trener: Gordan Petrić.


TSC - Partizan 2:3 (1:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar